Ostali sportovi

BANE KAPITEN PODIGAO TROFEJ, MANDIĆ MVP: Prve medalje za novu reprezentaciju Srbije - vidimo se u Strazburu!

Autor Mladen Šolak

Srbija u Podgorici ostvarila perfektan učinak - 3/3

Izvor: MN Press

Reprezentacija Srbije ostvarila je i treću pobedu u kvalifikacijama za Svetsku ligu u Strazburu (22-27. jul). "Delfini" su savladali i Italiju 12:9 (3:2, 3:2, 3:2, 3:3), čime bi trebalo da su obezbedili mesto u grupi u Francuskoj uz Australiju, Brazil i Španiju.

Na turniru odigranom u Podgorici izabranici Dejana Savića su prethodno savladali Grčku i Španiju, a zanimljivo je da su nakon poslednjeg meča organizovane dodele medalja i trofeja, koji je pripao novom kapitenu Srbije, golmanu Branislavu Mitroviću. MVP utakmice protiv Italije bio je Dušan Mandić, koji je u trijumfu protiv Italijana dao dva gola, koliko je dao i Viktor Rašović, a najefikasniji u timu Srbije bio je Draško Gogov, sa tri pogotka.

"Finale koje je odlučivalo dakle samo takmičarske brojeve za F8 u Strazburu Savić je počeo bez Strahinje Rašovića a golmanima je najavio da će podeliti minutažu. Viktor Rašović je u jednom delu meča organizovao igru, srpski selektor je često menjao pozicije, dosta probao pa je u takvoj igri bilo i uspona, zahvaljujući ponovo odličnoj odbrani ali i padova svojstveno timu koji se stvara", piše u izveštaju na sajtu Saveza.

Reprezentacija Srbije će ovog juna učestvovati na Svetskom prvenstvu u Budimpešti (18.6 - 3.7), nakon što je Mađarska preuzela organizaciju tog takmičenja od Japana. Prema novom planu, Svetsko prvenstvo u Fukuoki igraće se sledeće godine, a biće održano i 2024. u Dohi.

Srbija – Italija 12:9 (3:2, 3:2, 3:2, 3:3)

Bazen SC Morača.

Igrač više: Srbija 12 (6) , Italija 19 (8). Dva igrača više: Srbija 3 (2).Peterci: Srbija 1 (1)

SRBIJA: Dobožanov, Mandić 2, Dedović, Ranđelović 1, Lazić, Vico 1, Gogov 3, Drašović 1, Jakšić 1, Radulović 1, Stojanović, V.Rašović 2, Mitrović. Selektor: Savić.

ITALIJA: Del Lungo, Di Fulvio 1, Damonte 2, Bruni 1, Fondeli 1, Kanela, Marciali 1, Rosi, Prešuti 1, Di Soma 2, Kondemi, Dolče, Pelegrini. Selektor: Kampanja.