ZANIMLJIVO

SRBINA PITALI DA LI BI SE BORIO POD HRVATSKOM ZASTAVOM: Odgovor našeg UFC borca mnoge je iznenadio!

Autor Milutin Vujičić

Aleksandar Rakić upitan je da li bi se borio pod zastavom Hrvatske pošto često boravi u ovoj zemlji i priprema se za borbe.

Izvor: Profimedia

Najpoznatiji srpski UFC borac Aleksandar Rakić priprema se u Zagrebu sa hrvatskim borcima za veliki izazov. Punih 14 meseci nije ulazio u oktagon, a sada ga čeka MMA legenda i bivši prvak poluteške UFC kategorije Jan Blahovič.

Meč je zakazan za 14. maj u Las Vegasu, a to će biti 17. profesionalna borba za Rakića - osma u UFC gde ima odličan skor za sada (6-1). Rakića inače izuzetno poštuju u Hrvatskoj i nadali su se jedno vreme da bi mogao da nastupa pod njihovom zastavom, ali to nije opcija za njega.

Momak rođen u Beču, čiji su roditelji iz Bosanskog Broda, često boravi u Hrvatskoj i priprema se sa njihovim borcima, ali za njega postoji samo srpska zastava.

"Iskreno, nisam razmišljao jer moji roditelji su srpskog porekla zato sam se odlučio za srpsku zastavu, ali to ne znači da predstavljam samo Srbiju", poručio je Rakić za "Index" i pojasnio na šta misli:

"Meni je cilj s tom odlukom, pošto sam prvih pet mečeva odradio pod austrijskom zastavom, predstavljati celu bivšu Jugoslaviju, pa tako i Hrvatsku, Bosnu i sve ostale države, da zahvalim narodu na ogromnoj podršci u celom regionu i da dokažem da smo mi s Balkana najjači ljudi i da možemo da doguramo samog vrha ovog sporta".

Pobeda u borbi protiv Blahoviča, koji je bio teško povređen i zato Rakić toliko dugo čeka, donela bi srpskom borcu napad na pojas već krajem godine. Tada će u oktagon sa Tešeirom ili Prohaskom, sjajnim borcima.