Ostali sportovi

TO NEKO DA JE VIDEO, MISLIO BI DA IDU U RAT! Dejan Savić otkrio kako je uzeo olimpijsko zlato - ključan je jedan snimak!

Autor Nikola Lalović

Trener vaterpolo reprezentacije Srbije imao je ozbiljan plan i na kraju je uz pomoć njega uzeo titulu.

Izvor: YouTube/Screenshot/MokrogorskaTV

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić postigao je jedan od svojih najvećih uspeha u karijeri kada je 2021. godine u Tokiju sa nacionalnim timom osvojio zlato na Olimpijskim igrama.

Najbolji svetski vaterpolo trener je sada otkrio jednu nepoznatu epizodu sa puta "delfina" ka zlatu. Pred odlazak u Aziju tražio je pomoć lepših polovina naših vaterpolista.

"Olimpijske igre su trebale da se održe 2020. pa su zbog pandemije korone malo odložene tako da sam imao vremena da se posvetim sebi. Bilo mi je potrebno da uđem u finale i istina je da sam zvao sve žene i devojke i objasnio da treba da se napravi određeni skeč ili snimak od 15-ak sekundi. To kada se podeli na 13 igrača dolazimo do nekih četiri, pet ili sedam minuta", počeo je svoju priču Savić.

Ipak, na kraju je završio sa mnogo više materijala jer su devojke i supruge naših vaterpolista preozbiljno shvatile svoj posao. Bilo je čak i poseta crkvi...

"Međutim žene su to preozbiljno shvatale pa su snimale filmove i onda sam došao do materijala od nekih sat i 45 minuta.  Neću da pričam o imenima, ali jedna je otišla u crkvu i tražila od popa celokupnu molitvu, to je trajalo 47 minuta", otkrio je Savić.

Na kraju posle nešto slabijeg starta takmičenja naš tim se našao u finalu sa Grčkom, a pred taj duel upravo je video koji je spremio Dejan Savić motivisao naš tim.

"Bilo je zanimljivo jer sam ja gledao u njih i to su bile promene raspoloženja od plača, suza radosnica i svega toga... Što je normalno kad vidiš i decu i porodicu... Bilpo je iskontrolisano i sa smehom ali sigurno da posle tog sastanka jednostavno ta grupa ljudi je otišla da odigra finalnu utakmicu Olimpijskih igara sa jednom stašnom motivacijom. Neko da ih je gledao mislio bi stvarno da idu u rat", otkrio je on.