POGLEDAJTE

LEPU RUSKINJU NAPALI ZBOG SLOVA "Z": Olimpijska šampionka pozirala na paradi - na njenoj fotki su primetili 1 detalj!

Autor Nebojša Marković

Angelina Meljnikova je proslavila Dan pobede, a mnogima van Rusije je zasmetala jedna njena fotografija.

Izvor: Instagram/Screenshot/gelyamelnikova/Profimedia

U ponedeljak je u Moskvi vojnom paradom tradicionalno obeležen Dan pobede, na 77. godišnjicu trijumfa u Drugom svetskom ratu i pobede nad nad nacističkom Nemačkom.

Na tom dugo čekanom događaju se obratio i predsednik Rusije Vladimir Putin, a na paradi su bili i brojni ruski sportisti. Među njima je bila i gimnastičarka Angelina Meljnikova, koja je privukla pažnju noseći kontroverzni simbol "Z"!

Tako je gimnastičar Nikita Nagornji, osvajač zlatne olimpijske medalje, marširao na paradi na moskovskom Crvenom trgu, ali pažnju je privukla i Meljnikova.

I ona je olimpijska pobednica, koja je sa Rusijom osvojila ekipno zlato na Igrama u Tokiju prošlog leta. Ona je objavila fotografiju kako pozira sa bivšim vojnikom crvene armije, dok je u rukama imala pozivnicu sa simbolom "Z", koji ruski tenkovi i vozila nose od početka rata u Ukrajini.

Izvor: Instagram/Screenshot/gelyamelnikova

Fotografija 21-godišnje Ruskinje na Instagramu je privukla mnogo pažnje, a trofejna Angelina je na njoj napisala i "Hvala za pobedu".

Inače, Angelina Meljnikova je i svetska šampionka iz 2021, a ima i četiri zlatne medalje sa evropskih prvenstava. Evo kako izgleda Angelina Meljnikova: