Sjajan gest!

DARKO MILIČIĆ PONOVO U RINGU - BOKSOVAO JE PROTIV LEGENDE: Bivši košarkaš zbog humanosti navukao rukavice! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Bivši košarkaš Daro Miličić odradio je boks meč u Crnoj Gori, a u prvom planu je bio humantirani karakter.

Izvor: Youtube/Televizija Nikšić/printscreen

Darko Miličić (36) vratio se u ring!

Nekadašnji drugi pik sa drafta, a kasnije i šampion NBA sa ekipom Detroita odradio je revijalnu borbu u Crnoj Gori, a protivnik Ratko Drašković na taj način je završio karijeru. Njihov meč trajao je minut i imao je humanitarni karakter.

Novac od ulaznica prosleđen je porodici Nebrigić kojoj je nedavno izgorela kuća, a Drašković i Miličić su i prethodnih godina pokazivali da su veliki humanitarci. Crnogorski bokser čija je karijera trajala čak 41 godinu prethodnog leta je donirao bubreg jednoj svojoj sugrađanki i tako joj pomogao da preživi!

Ovog puta mu se u humanitarnoj misiji pridružio i nekadašnji košarkaš, koji se nakon osam godina vratio u ring. Prethodni put je odradio kik-boks borbu, a sada je prijatelja ispratio u boksersku penziju!

"Velika je čast biti ovde. Poreklom sam iz ovih krajeva, iz sela u Nikšićkoj župi. Drago mi je da ću obići selo odakle je sve krenulo, što sam ovde na Svetog Vasilija, što sam ovde na manifestaciji koja ima humanitarni karakter, a pre svega što je zvezda večeri naš brat Ratko, veliki humanista koji humanost pomera na viši nivo", rekao je Miličić.

Bivši NBA košarkaš dodao je da Ratko Drašković treba da bude primer svima koji pokušavaju da pomognu ugroženima.

"Svima nama koji se trudimo da pomažemo pokazuje da možemo više, na nama je da se potrudimo da to i uradimo. Veliko mu hvala što postoji, na svim delima dosadašnjim, nadam se da neće stati i da će nastaviti i dalje. Svaka čast na dugoj i uspešnoj karijeri, nadam se da će svoje iskustvo i znanje preneti na drugu decu", zaključio je Darko. 

Pogledajte izveštaj sa te borbe:

Darko Miličić boks
Izvor: Youtube/Televizija Nikšić