Bravo!

PAO SRPSKI REKORD POSLE 55 GODINA - ANGELINA MOŽE JOŠ BOLJE: Ćerka (17) slavnih atletičara ispisala istoriju!

Autor Dušan Ninković

Talentovana atletičarka podigla lestvicu za dva centimetra, a uskoro bi mogla još!

Izvor: MN Press

Angelina Topić (17) je oborila srpski rekord star čak 55 godina!

Jedna od najtalentovanijih atletičarki Evrope preskočila je granicu od 193 centimetra na mitingu u Kraljevu i tako nadmašila juniorski državni rekord koji je bio na snazi još od 1967. godine. Tada je Tamara Malešev skočila dva centimetra niže.

Ujedno, Angelinin skok je i najbolji na svetu u njenom uzrastu za ovu godinu, a nema su,mnje da će u narednim godinama beležiti još bolje rezultate. Angelini se predviđa velika karijera u skoku uvis, a pravi uzor mogao bi da joj bude otac i trener Dragutin.

Pogledajte kako skače Angelina Topić:

On je nakon mitinga u Kraljevu istakao da je obaranje rekorda bilo očekivano jer se Angelina Topić nalazi u sjajnoj formi, a da bi u bliskoj budućnosti mogla da skoči i nekoliko centimetara više.

Podsećamo, Angelina je ćerka dvoje veoma uspešnih srpskih atletičara. Otac Dragutin bavio se skokom uvis, dok je majka Biljana trčala 200 i 400 metara, a zatim sebe pronašla u troskoku. Dragutin Topić je i dalje svetski juniorski rekord, a u njegovom vlasništvu su i rekordi za veterane preko 35 i 40 godina.

Učestvovao je na šest Olimpijskih igara i sedam Svetskih prvenstava, dok je dva puta bio šampion Evrope u dvorani. Na seniorskom nivou se takmičio preko 20 godina i izgradio jednu od najdužih karijera u sovjoj disciplini.

Nadamo se da će trofejnim stopala ići i Angelina.