Dosta je!

KRAJ KARIJERE LEGENDARNOG MAKEDONCA: Prvo postao selektor, pa prestao da igra - u penziju sa 50 trofeja!

Autor Dušan Ninković

Najbolji rukometaš kojeg je Severna Makedonija ikada imala objavio je kraj karijere, nekoliko meseci nakon što je postao selektor svoje zemlje.

Izvor: Profimedia

Kraj! Čuveni Kiril Lazarov (42) objavio je da odlazi u penziju! Legendarni makedonski rukometaš i jedan od najboljih igrača u istoriji ovog sporta postaje penzioner, nakon što je u četiri decenije dominirao terenom...

Odluku je doneo nakon završetka sezone u Francuskoj, a tekstom na društvenim mrežama potvrdio je da prestaje sa profesionalnim igranjem rukometa.

"Odlazim ponosno dignute glave. Igrao sam za klubove-institucije! Klubovi, gradovi i zemlje u kojima sam proveo više od pet godina pokazuju obostrano poverenje koje sam stekao sa ljudima sa kojima sam radio", naveo je Kiril.

Pogledajte neke od detalja iz njegove karijere:

Rukometna istorija pamtiće ga kao rekordera po broju golova na jednom Svetskom prvenstu, na jednom Evropskom prvenstvu i u istoriji Lige šampiona, gde je jedini sa više od 1.300 pogodaka.

On se kratko osvrnuo i na epizodu u dresu reprezentacije, za koju je igrao preko 200 puta i postigao blizu 1.500 golova!

"Čak i da nekada nisam ispunio očekivanja, 25 godina i 13 velikih takmičenja sa malom zemljom koja je uvek bila autsajder sa velikom verom da David može protiv Golijata, igrajući i u petoj deceniji za nacionalni tim, daje mi za pravo da svakoga pogledam u oči", napisao je Lazarov.

Kiril Lazarov je počeo da igra za lokalni tim Ovče Polje sa 13 godina, igrao je i za Borec iz Velesa, a kasnije potpisao je profesionalni ugovor sa Pelisterom iz Bitolja. Karijera ga je kasnije vodila u Hrvatsku, Mađarsku, Katar, Španiju i Francusku.

Iz redova ekipe Nanta odlazi u penziju, nakon što je u tom timu proveo poslednjih pet godina karijere.

U igračkim danima Kiril Lazarov je osvojio 15 nacionalnih titula i isto toliko kupova, dok je sa Barselonom bio i prvak Evrope. Pored toga, osvojio je i brojne druge trofeje, uglavnom igrajući u španskim klubovima.

Od 1999. godine nastupao je za reprezentaciju Severne Makedonije, a od 2021. godine i selektor nacionalnog tima.