Ovo je taj tim

OVO JE TIM SRBIJE KOJI NAPADA PRVU MEDALJU POSLE CELE DECENIJE: Čekamo od 2013. a selektor je pozvao mlade snage!

Autor Nikola Lalović

Neke nove snage predvodiće reprezentaciju Srbije na Mediteranskim igrama u Oranu.

Izvor: MN Press

Uz mušku selekciju i ženska rukometna reprezentacija Srbije nastupaće na Mediteranskim igrama koje se održavaju u Alžiru u gradu Oran. 

Mediteranske igre počinju 25. juna, a završavaju se 6. jula, a sada je selektor Uroš Bregar je objavio spisak rukometašica za ovaj turnir. 

Srbija će igrati u grupi B sa Severnom Makedonijom, Turskom i Portugalom, a ovo je tim koji je slovenački stručnjak odredio za takmičenje:

Srna Sukur, Dunja Tabak, Teodora Veličković, Aleksandra Vukajlović Isidora Bogunović, Katarina Bojičić, Nataša Ćetković, Jelena Đurašinović, Helena Inđić, Marija Jovanović, Lana Mijailović, Edita Nuković, Una Obrenović, Dunja Radević, Marija Simić, Jovana Jovović.

Pre takmičenja Bregar je istakao da poput Srbije većina ekipa dolazi u prilično mešovitim sastavima, a da je glavni cilj uigravanje i ulivanje samopouzdanja nekim novim snagama u nacionalnoj selekciji. 

"Mnoge ekipe na Mediteranske igre dolaze u izmenjenim ili podmlađenim sastavima. Ono što je meni najvažnije jeste da ovim devojkama ulijem samopouzdanje, da svih 16 igračica ima neku svoju ulogu i da ih na svim utakmicama rotiram što više, da dobiju šansu da se pokažu. Najbitnije je da steknu iskustvo. Više ćemo se skoncentrisati na nas nego na protivnike i na to kako ćemo se mi pokazati na takmičenju", rekao je selektor Bregar.