Kraj!

ŠOK NA SVETSKOM PRVENSTVU: Jedna reprezentacija se povukla usred takmičenja!

Autor Mladen Šolak

Oglasila se saopštenje i objasnila razlog.

Izvor: MN Press

Vaterpolo reprezentacija Kanade povukla se sa aktuelnog Svetskog prvenstva u Budimpešti, usred takmičenja. Rukovodstvo te selekcije donelo je iznuđenu odluku jer u timu ima pozitivne igrače na koronu.

Zbog tog problema meč Kanade i Italije pomeren je sa četvrtka na petak, a onda je potpuno otkazan. FINA, krovna organizacija, saopštila je da Kanada može da ostane i da igra od ponedeljka, ali je definitivna odluka ipak donesena.

Kanađani su u martu u Peruu izborili plasman na Svetsko prvenstvo, u utorak su ubedljivo izgubili u meču protiv Španije (2:19), ali je onda zdravstvena situacija izmakla kontroli. Korona je tako pogodila i plivačka takmičenja u Mađarskoj i niz učesnika je dobio pozitivne testove na kovid-19.

Vaterpolo reprezentacija Srbije ostvarila je pobede u prve dve utakmice, protiv Amerike i Australije, čime se kvalifikovala za četvrtfinale, zakazano za sredu. U međuvremenu, tim Dejana Savića odigraće poslednji meč u grupnoj fazi u subotu od 18 časova, a rukovodstvo turnira imaće velikih briga posle kanadskog slučaja.