Ostali sportovi

SRBIJA POBEDILA AMERIKU, OPET JE PETA NA SVETU! Trijumf "delfina" i za kraj - sad na odmor, pa u Hrvatsku!

Autor Mladen Šolak

Pobeda srpske reprezentacije na oproštaju od Svetskog prvenstva u Mađarskoj.

Izvor: MN Press

Vaterpolo reprezentacija Srbije zauzela je peto mesto na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj. Ona je u Budimpešti pobedila reprezentaciju SAD u poslednjem nastupu na turniru, rezultatom 13:10. Na taj način, izabranici Dejana Savića ostvarili su isti učinak kao i na prošlom Svetskom prvenstvu, u Južnoj Koreji 2019.

Posle poraza protiv Hrvatske u četvrtfinalu, podmlađeni "delfini" su u prvom meču razigravanja bili bolji od Crne Gore, a onda su u nedeljnom oproštaju od Budimpešte savladali i tim Dejana Udovičića, sa kojim su se spremali i u Beogradu.

Strahinja Rašović je bio najefikasniji sa četiri gola, dok su Radulović, Mandić i Ranđelović postigli po dva, a Nikola Jakšić, Radomir Drašović i Đorđe Lazić po jedan pogodak. Na drugoj strani je prednjačio Boven sa tri pogotka.

Reprezentacija Srbije imaće ovog leta još jedan takmičarski izazov, jer će od 29. avgusta učestvovati na Evropskom prvenstvu u Splitu. Hrvatska reprezentacija poražena je u nedelju i prvi put posle 15 godina ide kući sa Svetskog prvenstva bez medalje, dok će u borbi za zlato od 20 časova igrati aktuelni šampioni, Italijani, i aktuelni vicešampioni – Španci.