Strašno!

UŽAS! HAMILTON SMRSKAO FORMULU, NAVIJAČI SE ODUŠEVILI!? U punoj brzini doživeo TEŽAK SUDAR - evo šta je ostalo od bolida

Autor Nikola Lalović

Ne prestaju u Formuli 1 da se dešavaju dramatične scene, a sada je sa staze izleteo i svoj bolid slupao nekadašnji šampion Luis Hamilton!

Izvor: Twitter/screenshot/@arcsport

Ne prestaju da se dešavaju dramatični sudari i ispadanja sa staze u Formuli 1. Sada je Luis Hamilton na samom startu kvalifikacija za Gran pri Austrije ispao sa staze. 

Hamiltonov bolid je izleteo sa staze, a Britanac nije uspeo da ga iskontroliše i nakon što je prošao deo sa šljunkom udario je u zaštitni zid od guma. 

Bolid je ostao smrskan u prednjem delu, a publika pored staze je reagovala sa oduševljenjem jer je staza u Austriji bila puna navijača Maksa Ferstapena! Moglo je jasno da se vidi kako navijači na tribinama oduševljeno gledaju Hamiltona kako bespomoćno ostaje u bolidu koji nije više bio u voznom stanju.  Pogledajte kako je to izgledalo:

"Luise, da li si dobro", pitali su putem radio veze Hamiltona, a on je odgovorio:

"U redu je momci, izvinite što sam oštetio automobil."

Nije Hamilton bio jedini koji je izleteo sa staze i završio trku. I vozač Mercedesa Džordž Rasel je nakon što je izgubio kontrolu nad vozilom posle jedne krivine ispao i zadnjim delom bolida udario u zaštitnu ogradu. 

Pogledajte kako je izgledalo izletanje Luisa Hamiltona sa staze:

Ovaj incident dolazi ni punih nedelju dana nakon dramatičnih scena na Silverstonu prošlog vikenda. Tada je trka više puta prekidana, a kineski vozač Guanju Džou preživeo je jedan sudar samo zahvaljujući "oreolu", tj. "halo" napravi!

Na toj trci Džordž Rasel takođe nije završio takmičenje, ali ne zbog sudara već zato što je pritrčao da pomogne kolegi Džou kada se slupao. Pogledajte detalje drame sa te trke:

Evo kako je iz ugla vozača izgledao stravičan udes prvog Kineza u Formuli 1: