Ostali sportovi

SRBIJA POBEDILA NAJBOLJE NA SVETU! Ovo je ISTORIJSKI trijumf našeg sporta - DEVOJKE, BRAVO!

Autor Mladen Šolak

Velika pobeda naših odbojkašica!

Izvor: MNPress

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Amerike 3:2 i plasirala se u polufinale Lige nacija! Dramatičan trijumf ostvaren je nakon što su naše devojke vodile 2:0, pa izgubile dva seta (2:2), ali su ipak pokazale veliku snagu!

Srbija će u subotu igrati protiv Brazila u polufinalu Lige nacija! Kakav rezultat, i to posle današnjeg trijumfa protiv olimpijskih šampionki i najboljeg tima na svetu. Izabranice Danijelea Santarelija su tako srušile trenutno prvoplasirani tim FIVB rang-liste. Konačan rezultat bio je 29:27, 25:23, 20:25, 20:25, 15:13!

Naredni rival našeg tima, selekcija Brazila, u četvrtfinalu je eliminisao Japan (3:1 u setovima). "Ne znam šta da kažem, iskreno. Posle ove igre, pobede, ovog fokusa. Dali smo maksimum i zaista smo se veoma dobro pripremile za ovaj meč. Bile smo spremne da igramo pet setova", rekla je posle meča Ana Bjelica.

Domaćin lige nacija je Turska, mečevi se igraju u Ankari, a Amerikanke će upamtiti taj grad po prekidu apsolutne dominacije u ovom takmičenju. Ta reprezentacija osvojila je titulu u sva tri prethodna izdanja Lige nacija. Ove srede doživele su prvi poraz u nokaut fazi - i to protiv sjajnih Srpkinja.

Srbiju su do pobede vodile Sara Lozo i Ana Bjelica sa 22, odnosno 20 poena, Maja Aleksić je dodala 14, a Bojana Milenković deset poena. U redovima olimpijskih šampionki najbolja je bila Kelsi Robinson sa 21 poenom, dok je Aleksandra Franti upisala 16.

Tagovi