KAKVA TRKA

OVO JE NOVI NAJBRŽI ČOVEK PLANETE! Apsolutna dominacija Amerikanaca, uzeli SVE tri medalje na Svetskom prvenstvu (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte kako je Fred Kerli došao do zlatne medalje na Svetskom prvenstvu.

Izvor: Profimedia

Američki sprinter Fred Kerli (27) sada je zvanično najbrži čovek planete pošto je na najatraktivnijoj trci Svetskog prvenstva u u atletici u Oregonu slavio sa rezultatom 9,86 sekundi!

Kerli je ja najbrže pretrčao 100 metara i prvi prošao kroz cilj ispred dvojice sunarodnika - Marvina Brejsija i Trejvona Bromela čiji rezultat je takođe odličan (9,88). Tako su se trojica Amerikanaca našla na podijumu prvi put još od 1991. godine, kada su zlato, srebro i bronza pripali Luisu, Barelu i Mičelu.

Kerli je inače loše startovao i dugo je Brejsi bio prvi, međutim imao je više "gasa" u finišu i uspeo je da pobedi sunarodnika koji je stariji tri godine.

Srebrni sa Olimpijskih igara u Tokiju ovoga puta nije imao za konkurenciju Marsela Džejkobsa, Italijana koji je aktuelni olimpijski prvak, pošto se zbog povrede u butini povukao još pre polufinala. Tako ni Kerli nije imao priliku da se direktno revanšira Džejkobsu, ali nema sumnje da će njih dvojica dugo voditi bitke.

Pogledajte trku!

Tagovi