Emotivno

TAKO JE KAD SRBI HOĆE USPEH! ZNAM DA SMO PRAVI NAROD: Zaplakao trener tvorac ISTORIJSKE medalje! Ovo je rekao kroz suzе

Autor Mladen Šolak

"Probudila se i javnost, osetili smo neverovatnu podršku", poručio je stručnjak koji se vraća u zemlju sa ekipom kao veliki pobednik.

Izvor: Instagram/rukometnisavez

Juniorska reprezentacija Srbije ostvarila je istorijski uspeh na Evropskom prvenstvu u Portugalu, gde je osvojila bronzanu medalju pobedom protiv Švedske u meču za odličje – 30:26. Posle meča, selektor Đorđe Teodorović govorio je pod snažnim emocijama i tako dodatno ulepšao utisak posle velikog trijumfa i odličja koje je Srbija čekala 20 godina u ovom uzrastu.

"Pun sam emocije, ne znam šta da kažem. Odigrati ovakvu utakmicu protiv jedne tako jake Švedske. Dva puta ih nadigrati u sedam dana to je zaista nenormalan kvalitet koji ova ekipa ima. Ne bih ja više o utakmici, igrači su sjajni. Bila je takva grupa da je nemoguće ne napraviti uspeh. Moram da posvetim vreme da bih se zahvalio svima onima koji su bili uz nas. Ne samo u toku ovog prvenstva da su nas bodrili, nego svi oni koji su uložili rad da bi ova ekipa izgledala ovako. Počelo je to sa klubovima gde su igrači trenirali mukotrpno, svakodnevno. Svi njihovi treneri, stručni štabovi, saigrači, administracije, učinili su da se oni osećaju nadmoćno. I na kraju osećaj da mogu da se nose sa svim. Onda je zatim tu bio Savez koji je pružio neverovatne uslove, verovali su u ovu ekipu i shvatili da nas šalju na neku posebnu misiju i onog momenta kada smo zakoračili na tlo Španije i osetili podršku Španaca bilo nam je jasno da možemo nešto veliko da napravimo", rekao je selektor, boreći se sa emocijama:

On je u dahu nastavio i podsetio i na veliki uspeh srpskih selekcija na Mediteranskim igrama.

"To što Savez radi u ovom momentu je zaista za svaku pohvalu. Mediteranci i mediteranke su uzeli bronzu, evo i sada i juniori bronzu na Evropskom prvenstvu i nadam se da će i kadeti na njihovom Evropskom prvenstvu učiniti isti ovakav podvig i da se Srbija konačno vrati na ono mesto koje joj pripada u rukometu. Probudila se i javnost, osetili smo neverovatnu podršku. RTS ili država je prepoznala da treba da prenosi ove utakmice. Da vidi kako jedna mala grupa Srba kada je organizovana, kada želi uspeh, ko god joj izađe kao protivnik, može da predstavi našu zemlju na najbolji način. Evo "tuku" me emocije, znam da smo pravi narod, sve vas volimo", poručio je selektor.

U istorijskom trijumfu učestvovali su ovi igrači: Mrdović (9 odbrana), Simić 1, Kos 8, Mirković, Tasić, M. Dodić 5, Podunavac, Šmigić 4, Čabrilo, Stamenković, S. Dodić 3, Barbatesković, Predović , Rogan 5, Stanisavljević 4, Zekić (3 odbrane)

Tagovi