NIJE MU BILO LAKO

IMA SAMO 22 GODINE, A NAVIJAČI NE MOGU DA VERUJU! Iza "starosti" se krije ŠOKANTNA priča, pola života je nosio kapu...

Autor Milutin Vujičić

Upoznajte novog svetskog rekordera Alisona dos Santosa koji je rođen 2000. godine, a za kog su mnogi navijači sumnjali da je stariji. Ipak, iza svega se krije velika životna drama.

Izvor: Profimedia

Brazilski atletičar Alison Dos Santos osvojio je zlatnu medalju na 400 metara s preponama na Svetskom prvenstvu u Judžinu i pritom postavio svetski rekord rezultatom 46,29 sekundi.

Verovali ili ne, ali to je skoro za sekund brže od prethodnika Kevina Janga (47,18) koji je prethodni rekord postavio još davne 1993. godine, međutim umesto o rekordu - priča se o Alisonovim godinama. Na društvenim mrežama mnogi su izrazili sumnju da Brazilac ima samo 22 godine, ne uzevši pritom u obzir kakva se tužna životna priča krije iza svega...

Alison dos Santos izgleda starije jer ima rane na glavi koje potiču još iz ranog detinjstva, a koje su ga pratile tokom čitavog odrastanja i otežale mu život pošto je nažalost često bio tema podsmeha.

Sve se desilo dok je bio još desetomesečna beba. Živeo je sa bakom i dekom, a jedne večeri je slučajno zakačio držku tiganja u kome se pekla riba. Vruće ulje se izlilo po njemu i Brazilac je zadobio opekotine trećeg stepena, pa je nekoliko meseci proveo u bolnici i lekari su uspeli da ga spasu.

I dan-danas ima mnogo ožiljaka na telu, a najviše su itraženi na glavi (gde mu ne raste ravnomerno kosa) i čelu, licu, grudima i levoj ruci.

Zanimljivo, prvo se bavio džudo, ali nakon jedne povrede posvetio se nekontaktnom sportu - atletici.

"Bio je jako nestašno dete. Svuda je trčao. Voleo je i da igra fudbal sa svojim prijateljima. Sada izađem na ulicu i svi mi čestitaju. Stvarno je vrlo uzbudljivo. Ovde ga svi podržavaju", ispričala je Brazilčeva majka u jednom intervjuu i otkrila da mu je bilo teško u početku jer je bio nesiguran zbog ožiljaka.

Na svaki trening je dolazio s kapom i malo je govorio, ali se posle nekoliko meseci opustio i krenuo je da niže medalje. Svetski rekorder je na prošlogodišnjim Igrama u Tokiju osvojio bronzu, a budućnost je pred njim...

Tagovi