Bravo

SRBIJA JE ZEMLJA RVANJA! Još jedna medalja - Nemeš je spreman za Svetsko prvenstvo!

Autor Mladen Šolak

Uspeh naše reprezentacije u Poljskoj

Izvor: Printscreen/YouTube/United World Wrestling

Srpska rvačka reprezentacija nastavlja da osvaja medalje na svim takmičenjima na kojima se pojavi i potvrđuje svoju dominaciju u svetu rvanja. Mate Nemeš osvojio je bronzanu medalju na "Pitlašinski" turniru u Poljskoj u kategoriji do 67kg, grčko - rimskim stilom.

Nemeš je u prvom kolu ubedljivom pobedom savladao Švajcarca Vetsch Andreasa rezultatom 3:1, u drugom kolu Mađara Vancza Kristiana sa 3:1, u trećem je izgubio od Galstyan Slavika, osvajača bronzanih medalja na poslednjem evropskom i svetskom prvenstvu. U meču za bronzu Nemeš je pobedio Japanca Katsuaki Endo na 4:4.

"Srbija je definitivno zemlja rvanja. To naši reprezentativci pokazuju u svim uzrasnim selekcijama, gde god da se pojave. Svako takmičenje nam je test koji polažemo sa odličnim ocenama, donoseći medalje našoj zemlji. Izuzetno sam ponosan na kontinuitet uspeha koji postižemo, kvalitetan timski rad svih ljudi u Rvačkom savezu Srbije, a posebno ističem posvećenost i fokusiranost naših seniorskih reprezentativaca. Nastavljamo dalje, do novih pobeda, do Svetskog prvenstva u Beogradu od 10. do 18. septembra" – izjavio je Vojislav Trajković, pomoćni trener Rvačke seniorske reprezentacije.

Tagovi