Sve zbog rata

ŠOK - IZBACUJU SRPSKE KLUBOVE IZ REGIONALNE LIGE? Takmičenje se POTPUNO menja, igraće ga samo dve države!

Autor Nikola Lalović

Liga kakvu smo do sada poznavali, prema poslednjim informacijama, prestaće da postoji.

Izvor: MN Press

Rukometna SEHA lige, osnovana i pokrenuta 2011. godine, mogla bi, prema poslednjim informacijama, da prestane da postoji u sadašnjem obliku!

Prema navodima pojedinih medija, od sledeće sezone u ovom takmičenju neće biti klubova iz Srbije koji su svake godine od osnivanja bili deo takmičenja!

Prošle sezone su Vojvodina i Metaloplastika igrali ovu regionalnu ligu, a od naredne godine je plan da je igraju samo klubovi iz Rusije i Belorusije. Njima je zabranjeno da igraju u EHF takmičenjima i stoga im treba dodatnih mečeva, koje bi dobili kroz ovo takmičenje.

Navodno bi u narednoj sezoni u SEHA ligi igralo osam klubova, po četiri iz Rusije i Belorusije, ali čeka se da se potvrdi ta informacija. 

 Još uvek, inače, nije završena sezona 21/22. To će se desiti početkom septembra, kada će biti odigran završni turnir u Zadru.

Na njemu će učestvovati četiri ekipe koje uspešno prebrode četvrtfinale koje se igra krajem avgusta, a parovi ove faze su Tatran – Vesprem, Vojvodina – Zagreb, Vardar – Nekse i Eurofarm Pelister – Meškov Brest.

Do sada je kroz SEHA ligu prodefilovalo 29 klubova, a kada je reč o ekipama iz Srbije, najviše nastupa ima Vojvodina sedam, Metaloplastika je tri puta igrala SEHA ligu, a Crvena zvezda, Partizan, Železničar iz Niša, Radnički Kragujevac, Spartak i Dinamo iz Pančeva po jednom. 

Tagovi