KAO METAK!

HAMILTON KUKA CELE SEZONE, A MLADI KOLEGA NA "POL" POZICIJI: Mercedes sve iznenadio, Ferstapen psovao celu ekipu!

Autor Milutin Vujičić

Veliko iznenađenje u kvalifikacijama na Hungaroringu - Mercedes kreće prvi, ali nije u pitanju Luis Hamilton.

Izvor: Profimedia

Džordž Rasel je iznenadio sve u kvalifikacijama za Veliku nagradu Mađarske pošto je postavio najbolje vreme u kvalifikacijama i na sutrašnjoj trci Formule 1 startovaće sa pol-pozicije!

Delovalo je da će pobedu odneti Karlos Sainc, međutim vozač Mercedesa je na kraju prošao kroz cilj za 44 stotinke brže od Španca, "otevši" tako prvi red na Hungaroringu kolegama iz Ferarija. To znači da će Šarl Lekler početi sa trećeg mesta, a pored njega gledaćemo Landa Norisa iz Meklarena.

Ako se pitate gde je šampion Maks Ferstapen, još čekamo objašnjenje. Red Bul je bio neprepoznatljiv tokom kvalifikacija i Ferstapen je imao tek deseto vreme, zbog čega je psovao celu ekipu. Iza njega je upravo Perez, koji nije prošao u Q3.

Alpina je ponovo imala dobre kvalifikacije tako da su Okon i Alonso u trećem startnom redu, a iza njih je Luis Hamilton. Sedmostruki šampion Formule 1 je popravio formu u poslednje vreme, bio je i na podijumu prethodne tri trke, međutim koliko god "kukao na bolid" - pitanje je kako Rasel beleži ipak bolje rezultate.

Osmo mesto zauzeo je Valteri Botas iz Alfa Romea, dok je deveti Danijel Rikardo iz Meklarena.

Fetel koji se oprašta od Formule 1 imao je tek 18. vreme, uz incident na trećem treningu, dok je najgori ponovo bio Nikolas Latifi iz Vilijamsa, iako je bio najbolji na kišnom treningu uoči današnjih kvalifikacija.