Ostali sportovi

JEZIV SUDAR - ENGLEZ ODMAH OSTAO BEZ SVESTI: Udario glavom o zemlju, polomio ključnu kost, svi se zaledili! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Na kraju je engleski takmičar Džo Truman na kolicima izguran sa staze!

Izvor: Profimedia

Jezive scene su viđene na Igrama Komonvelta na takmičenju u biciklizmu kada su se sudarili Englez Džo Truman i Australijanac Metju Glecer pri brzini od 72 kilometra na čas. 

U punoj brzini su se sudarila ova dvojica takmičara na velodromu, Trumanu je odmah pukao točak, a kada je udario glavom od podlogu ostao je bez svesti! Trka je ekspresno prekinuta da bi se vozačima ukazala pomoć. 

Glecer je takođe zadobio povrede i moglo je da se vidi da mu je pocepano odelo, ali je Truman mnogo gore prošao. Osim što je pao u nesvest i vrlo verovatno doživeo potres mozga polomio je i ključnu kost i na kolicima je izvezen sa staze. Pogledajte taj sudar:

Srećom lekarska ekipa je odmah videla da je engleski biciklista izgubio svest i istog momenta su potrčali na stazu da mu pomognu, a nakon nekoliko jako napetih minuta u kojima mu se pružala pomoć Truman se osvestio i konačno je stavljen u kolica. 

Na kraju je čak uspeo toliko da se oporavi da je vozio u finalu u kome je završio kao četvrti. A Džo Karlin, Trumanov bivši partner u timskoj konkurenciji i dugogodišnji cimer bio je uzdrman onim što je video na stazi. 

"Nije lako videti svog drugara kako leži na zemlji nepomičan, nema ništa gore nego to doživeti. On i ja nismo samo timske kolege, dugo smo živeli zajedno. Srećom na kraju je uspeo da ustane, iako je dobio jak udarac u glavu", rekao je Karlin. 

Posebno je ovo traumatično za engleskog biciklistu koji je doživeo povredu jer je u karijeri imao mnogo teških povreda, a zbog povrede leđa je propustio Olimpijske igre u Tokiju. 

"Džo je imao mnogo problema sa povredama tokom karijere, ali on ima jaku volju. Ne znam da li bih se ja vratio da mi se desilo sve što se desilo i njemu, tako da je za Džoa ovo samo malo štucanje na putu", rekao je Karlin.

Tagovi