Ljut

FERSTAPEN JE BESAN, ŽESTOKO UDARIO PO FORMULI 1 I FIA: Doživeo debakl, pa digao glas: Tretirate nas kao amatere!

Autor Nikola Lalović

Ferstapen i Perez su odvezli jako loše kvalifikacije na Hungaroringu, a posle svega oglasio se i aktuelni šampion.

Izvor: Profimedia/Jared C. Tilton

Formula 1 ne može bez turbulencija i već nekoliko sezona najboljim vozačima uvek nešto smeta i raspravljaju se sa čelnim ljudima takmičenja. 

I dok se Luis Hamilton svađao zbog propisa vezanih za nakit, sada se oglasio i Maks Ferstapen koji je javno rekao da smatra da vozači nisu dovoljno poštovani. Prema njegovom mišljenju FIA se prema najboljim vozačima sveta ponašao kao prema amaterima.

"Ne želim da se svađam sa njima, hoću samo da ih posavetujem, ali kao da ih nije briga zapravo o tome kako se ja osećam. Gledaju na nas kao na amatere i to mi smeta", javno je rekao Festapen.

Posle jako loših kvalifikacija u Mađarskoj on će od 15 časova na Hungaroringu startovati kao desetim dok će njegov timski kolega Serhio Perez biti 11. Ono što je iznerviralo Holanđanina je što vreme odvezeno u jednom od krugova nije priznato Perezu zbog navodnog kršenja pravila.

"Imamo toliko malih i blesavih stvari koje prave probleme i teško ih je primenjivati. Ne znam, kao vozači uvek hoćemo da pomognemo savetima, ali je sve to ekstremno frustrirajuće", zaključio je on.