Spektakl!

"LAVICA" PROTIVNICI ODVALILA KOMAD ČELA: Uništila facu najlepše UFC zvezde i poslala je kod plastičnog hirurga! (FOTO)

Autor Dušan Ninković

Spektakularna borba između Amande Nunjes i Julijane Penje opravdala očekivanja.

Izvor: Profimedia

Brazilska MMA borkinja Amanda Nunjes pretukla je Julijanu Penju i vratila u svoje vlasništvo pojas bantam kategorije koji je izgubila prethodnog decembra! U revanšu koji je doneo još jednu spektakularnu borbu Nunjes je slavila nakon nepodeljene odluke sudija.

Meč je mogao da bude završen i ranije, ali Penja nije želela da se preda iako je bilo jasno da je u podređenom položaju. Posebno se to videlo pri kraju borbe, kada joj je Nunjes sa nekoliko udaraca u glavu nanela teške povrede po čelu.

Julijana Penja je zbog toga meč završila krvavog lica, a ubrzo je morala da bude prebačena u bolnicu. Zbog razornih udaraca koje je dobijala, njoj je odvaljen deo čela! "Julijani je otkinut veliki komad čela. Odmah je odvedena kod plastičnog hirurga. Biće potrebno neko vreme da se oporavi, a onda ne znam. Večeras se prilično razbesnela. Bilo je to kao pet - šest nokdauna u prve dve runde. Bila je povređena. Ona mora da uzme malo slobodnog vremena, da se opusti, da provede neko vreme sa svojom ćerko, pa ćemo videti", rekao je Dejna Vajt nekoliko sati nakon meča.

Ovo su neki od detalja sa meča:

 Pre ovgo meča Julijana je važila za jednu od najlepših devojaka pod ugovorom sa UFC, a zbog strašnih batina koje je dobila pitanje je kada ćemo je ponovo videti u oktagonu. Za razliku od nje, Nunjes će se vratiti vrlo brzo, čim se ukaže prilika. Iskusna Brazilka obožava da se bori pa u karijeri već ima 27 profesionalnih borbi i 22 pobede.

Pre decembraskog poraza od Penje imala je niz od 12 uzastopnih trijumfa, a u toj seriji rivalke su joj bile neke od najboljih u istoriji. Između ostalih, pobeđivala je Valentinu Ševčenko, Miešu Tejt, Rondu Rouzi, Kris Sajborg, Holi Holm i druge. Pojas u bantam kategoriji, koji joj sada ponovo pripada, ranije u karijeri odbranila je pet puta.

Pogledajte njihovu borbu:

Julijana Penja - Amanda Nunjes
Izvor: Youtube/ UFC 277: Peña vs Nunes/printscreen

Tagovi