Bravo!

SENZACIJA - IMA SRPSKU KRV, A OBORIO JE SVETSKI REKORD: David (17) plivao NAJBRŽE na svetu i ispisao istoriju! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Andrej Barna je pod zastavom Srbije bio osmi, ali David Popovići je oborio svetski rekord!

Izvor: Profimedia

U finalu Evropskog prvenstva u plivanju na 100 metara slobodnim stilom viđena je senzacija! Mladi 17-godišnji rumunski plivač David Popovići oborio je svetski rekord koji je stajao 13 godina. Brazilac Sesar Sjelo ga je držao do sada, ali rumunska senzacija je ispisala istoriju!

Uzeo je Popovići zlato sa vremenom 46,86 sekundi i tako je ušao u istoriju, a iza njega su medalje uzeli Mađar Krišrof Milak koji je bio srebrni i Italijan Alesandro Mirezi koji se okitio bronzom. 

Srbija je imala predstavnika u Andreju Barni koji je završio takmičenje kao osmi, ali i Popović ima srpske korene. On je nedavno za "Sport klub" to potvrido.

"Moj deda se prezivao Popović i verujem da sigurno postoji neka veza. Ta priča je prilično komplikovana i pokušaću da saznam detalje", rekao je Popović tada. 

Pogledajte kako je oborio svetski rekord: 

Barna nažalost nije uspeo da  nastavi da pliva kao u prvih 50 metara kada je završio kao treći i na kraju je završio na samom začelju. 

Što se Popovićija tiče, on je najveći talenat svetskog plivanja, a iako mu je tek 17 ove godine je uspeo da postane svetski šampion u trkama na 100 i 200 metara slobodnim stilom, dok je u juniorskoj konkurenciji dominirao i ima čak sedam zlata sa evropskih juniorskih šampionata.