Užasno!

BRUKA I SRAMOTA SPORTA U BOSNI I HERCEGOVINI: Odbojkašice se bore za Evropsko prvenstvo, a spavaju u podrumu hotela!

Autor Dušan Ninković

Veoma teški uslovi za pripremu devojaka koje poslednjih godina beleže sve bolje rezultate.

Izvor: Instagram/screenshot/milana.bozic_3

Veoma tužna scena stiže iz Bosne i Hercegovine. Odbojkašice te zemlje pripremaju se za Evropsko prvenstvo, ali situacija uopšte nije sjajna. Pre samo nekoliko dana region je šokirala fotografija na kojoj odbojkaši BiH sami peru svoje dresove, a sada su se odbojkašice požalile kako tokom priprema spavaju u podrumu!

Fotografiju je na Instagramu podelila tehničarka Milana Božić, a o njoj priča ceo region. Nakon što su reprezentativke obavile deo pripreme i stigle u Sarajevo, smeštene su u podrum hotela čiji su kapaciteti popunjeni.

Iz glavnog grada Bosne i ercegovine ženska odbojkaška reprezentacija treba da se zaputi u Norvešku, gde je čeka prvi od šest kvalifikacionih mečeva za Evropsko prvenstvo. Svi ostali susreti biće odigrani do 10. septembra, a teško je očekivati da odbojkašice BiH lako izlaze na kraj sa Norveškom, Grčkom i Švajcarskom kada se vidi u kakvim uslovima su protekle pripreme.

"Putovanje koje je krenulo od Ilijaša, Makedonije, Crne Gore, Rumunije i treba da se završi u Sarajevu, mi dolazimo u hotel gde zbog nedostatka soba, spavamo u podrumu, bravo mi. Hvala našoj državi na ovolikoj podršci i ovim uslovima. Čast i zadovoljstvo je predstavljati BiH u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo", napisala je Milana Božić u svojoj objavi.

Za reprezentaciju BiH u odbojci nastupa i nekoliko igračica koje su prethodnih godina igrale u srpskim klubovima. Među njima je i Milana Božić koja je podelila ovu fotografiju, pošto je ona pre dve sezone organizovala igru Jedinstva sa Uba. Možda i najpoznatije ime u žesnkog odbojkaškoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine je odbojkašica Crvene zvezde Dajana Boškovića, rođena sestra Tijane Bošković - najbolje odbojkašice sveta.

Tagovi