BRAVO

ČUDO! LANA PUDAR ŠAMPIONKA EVROPE: Ima samo 16 GODINA i nema joj ravne na kontinentu! (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Supertalentovana plivačica Lana Pudar ostvarila istorijski rezultat na Evropskom prvenstvu u Rimu

Izvor: Profimedia

Senzacija iz Mostara, plivačica Lana Pudar (16) nova je šampionka Evrope u kategoriji 200 metara delfin. Osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Rimu i to je njena druga medalja na takmičenju u "Večnom gradu", gde je Lana rezultatom 20:06,81 ispisala istoriju.

Pudar je pre ovog odličja osvojila bronzu u kategoriji 100 metara delfin stilom, dok je 2021. donela Bosni i Hercegovini prvu seniorsku plivačku medalju u istoriji, kada je bila bronzana u trci na 200 metara delfin na Svetskom prvenstvu u malim bazenima u Abu Dabiju.

Lana Pudar je ćerka nekadašnjeg golmana Veleža Velibora Pudara, koji je igrao i za Čukarički i često je govorio o tome da će njegova ćerka nastupati samo za Bosnu i Hercegovinu, jer je on, kako je naglasio "pravoslavac iz Hercegovine". "Molim vas da nas ne 'MORITE' više sa pitanjima pod kojom zastavom će Lana Pudar plivati, na ovo pitanje više ni Lana, ni mi ne odgovaramo. Lana će plivati za BiH, zemlju svog rođenja, zemlju svog porekla i zemlju koju nosi u srcu", napisao je on posle prve velike medalje svoje ćerke.

Pred Lanom je sada Svetsko juniorsko prvenstvo u Peruu, na kojem će nastupiti već od 30. avgusta, a istorijski rezultat u Rimu biće joj snažan vetar u leđa za sve što je čeka. U svojoj kratkoj, ali već sjajnoj karijeri Lana ima i zlata sa Mediteranskih igara u Alžiru ove godine, a bila je i druga najlmlađa učesnica Olimpijskih igara u Tokiju prošle godine.

Pogledajte kako je izgledala njena trka za evropsko zlato:

Lana Pudar
Izvor: YouTube/Svjetsko a nase - Lana Pudar

Tagovi