BRAVO

SVE VREME SAM GLEDALA I NISAM MOGLA DA VERUJEM! Oglasila se Ivana Vuleta - osvojila zlato, pa ogrnula srpsku zastavu!

Autor Nemanja Stanojčić

Ivana Vuleta se javila posle zlata na Evropskom prvenstvu.

Izvor: Atletski savez Srbije

Ivana Vuleta je evropska šampionka! U Minhenu je skokom od 7,06 metara osvojila zlatnu medalju ispred domaće predstavnice Malaike Mihambo. Koliko joj je sve to značilo videlo se po njenim suzama kada se sve završilo.

Posle svega toga je najbolja srpska atletičarka stala pred kamere i isprčala kako je sve to njoj delovalo. Posebno je oduševila atmosfera na stadionu u Nemačkoj. Nije mogla da veruje kako je sve to izgledalo uprkos tome što je padala i kiša.

"Grde me kada nešto najavljujem, kao kažem šatro da mogu da skočim pa to ne uradim", počela je Ivana izlaganje šalom, pa je nastavila.

"Čekala sam ovo četiri godine. U međuvremenu je Mihambo postala i svetska prvakinja i olimpijska pobednica, od njene prve medalje 2016. godine stalno smo tu u svakom mogućem pogledu. Atmosfera je bila fantastična, gledala sam u publiku, nisam mogla da se načudim i nagledam kako to izgleda pred punim stadionom. Želela sam da to iskoristim."

Jedan detalj bio je ključ uspeha. Nije želela da se ponovi situacija sa Svetskog prvenstva u Judžinu, pa je sada vratila pristup na onaj koji joj je donosio uspeh.

"Uprkos mom nastupu u Judžinu na SP gde sam probala neki drugačiji pristup. Ovog puta sam se vratila izvornoj sebi, načinu na kom pristupam takmičenju. Mislim da mi je ovo jedna od najjačih serija, iako je bilo hladno. Uživala sam, nisam ni malo sumnjala, znala sam da ću izazvati Malaiku prvim skokom, upravo sam to tražila. Htela sam da se približim ličnom rekordu i po cenu drugog mesta. Znala sam da to nije opcija, mnogo sam srećna, ponosna, uživam. Hvala svima na podršci", zaključila je Ivana Vuleta.