POGLEDAJTE!

LEPA UKRAJINKA PLAKALA DOK JE IVANA SLAVILA ZLATO: Ostala je bez medalje, a Srpkinja joj je prišla i pokazala KLASU!

Autor Nebojša Marković

Marina Bek Romančuk je do poslednje serije finala imala bronzu "u rukama", ali je u dramatičnom finišu ostala bez medalje.

Izvor: RTS/YouTube/CMsports/Printscreen

Kakva završnica u finalu skoka u dalj za žene na Evropskom prvenstvu u Minhenu! Ivana Vuleta (nekada Španović) osvojila je drugu zlatnu medalju na tom takmičenju, a prvu posle šest godina, pošto je za tri centimetra (7.06 metara) skočila dalje od Nemice Malajke Mihambo.

Ipak, dok je Ivana slavila zlato za Srbiju, a njen suprug se javio komentarom, Ukrajinka Marina Bek Romančuk "ronila" je suze zbog dramatičnog gubitka bronzane medalje.

Vuleta je skočila 7.06 metara, Mihambo 7.03, dok je Džezmin Sojers stigla do bronze skokom od 6.80 metara i to u poslednjoj seriji. Upravo taj skok Britanke rastužio je ukrajinsku atletičarku.

Marina Bek Romančuk je najteže podnela konačan plasman, pošto je sve do poslednje serije držala treću poziciju sa 6.76 metara. Ipak, Sojers ju je preskočila, a prestup Ukrajinke u poslednjoj seriji značio je i ostanak na četvrtom mestu.

Na kraju takmičenja, dok je Ivana Vuleta slavila zlato, a Nemica i Britanka preostala dva odličja, Bek Romančuk je bila snimljena kako sa strane sedi i u suzama tuguje. To je primetila i druga predstavnica Srbije u finalu, Milica Gardašević, koja je prišla Marini želeći da je uteši:

Čini se da je bar na kratko u tome i uspela, pošto se u prvi mah Ukrajinka nasmejala na nešto što joj je Milica rekla. Bio je to divan gest 23-godišnje Srpkinje, koja je takođe imala za čime da žali u četvrtak uveče. Imala je skok pre 6.90 metara, koji joj zbog milimetarskog prestupa nije bio priznat.

Inače, Marina Bek Romančuk osim za jednu od najboljih skakačica u dalj u Evropi, važi i za jednu od lepših atletičarki. Pogledajte i zbog čega: