BRAVO!

NOVO FINALE - SRBIJA SE NADA JOŠ JEDNOJ MEDALJI! Angelina RAZBILA u kvalifikacijama, sad želi da ponovi tatin uspeh!

Autor Nebojša Marković

Angelina Topić se plasirala u finale Evropskog prvenstva u disciplini skok u vis.

Izvor: Twitter/EuroAthletics/Screenshot

Srpski atletičari nastavljaju da ređaju odlične rezultate na Evropskom prvenstvu na otvorenom u Minhenu! Nakon što su Ivana Vuleta i Armin Sinančević doneli zlatnu i srebrnu medalju u skoku u dalj, odnosno bacanju kugle, Srbija će se boriti za još jednu medalju.

Talentovana Angelina Topić obezbedila je plasman u finale skoka u vis pošto je bez problema preskočila tri visine u kvalifikacijama!

Kćerka legendarnog Dragutina Topića nastavila je sa odličnom formom. Angelina, koja je u julu tek napunila 17 godina, nedavno je osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za juniore uprkos tome što je imala problema sa trovanjem hranom pre takmičenja.

Sada je Angelina u Minhenu bila ubedljiva u kvalifikacijama, jer je bez problema preskakala visine od 178, 183 i 187 centimetara. To joj je bilo dovoljno za finale, koje je na programu u nedelju 21. avgusta u 19.05 časova.

Zanimljivo, upravo je Angelinin otac Dragutin svoj najveći uspeh ostvario na Evropskom prvenstvu na otvorenom, kada je u 1990. godine u Splitu osvojio zlatnu medalju. Teško da će njegova naslednica tako nešto moći da ponovi u nedelju, ali će učiniti sve da pokuša da se umeša u borbu za neko od odličja.

Inače, neće se samo Angelina boriti novu medalju za Srbiju na ovom Evropskom prvenstvu. I Adriana Vilagoš će isto pokušati u subotu od 20.25 u disciplini bacanja koplja.