BRAVO!

SENZACIJA! ADRIANA VILAGOŠ (18) OSVOJILA EVROPSKO SREBRO ZA SRBIJU: Pogledajte hitac za istoriju našeg sporta! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Fantastičan učinak mlade srpske atletičarke koja je donela treću medalju našoj zemlji na Evropskom prvenstvu.

Izvor: RTS2/Screenshot

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš (18) osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Minhenu!

Ona je fantastičnim hicem od 62,01 metra zauzela treće mesto u disciplini bacanje koplja i tako još jednom najavila impresivnu karijeru koja je pred njom. Ovo je treća medalja za srpsku atletiku na Evropskom prvenstvu.

Svetska rekorderda u gotovo svim uzrastima pre seniorki ispisala je još jednu neverovatnu stranicu svoje karijere. Sa samo 18 godina stigla je do evropskog srebra i to na impresivan način. U trenucima kada je delovalo da Vilagoš - koja je držala treće mesto pred poslednju seriju - ostaje bez medalje, ona je bacila svoj najbolji hitac dana.

Pogledajte taj njen pokušaj:

U poslednjoj seriji iskusna Barbora Špotakova bacila je hitac koji joj je doneo pomak sa četvrtog na drugo mesta, a to je značilo da devojka iz Malog Iđoša ostaje bez medalje. Ipak, pitala se i Adriana. Ona je najbolji pokušaj ostavila za sam kraj i šestim bacanjem danas za više od metar i po nadmašila svoj dotadašnji najbolji hitac.

To je danas bilo dovoljno za drugo mesto jer je Grkinja Elina Cengko bila nedostižna, ali nema sumnje da je pred Adrianom Vilagoš više od decenije dominacije evropskom i svetskom atletikom!