KRAJ!

ŠAMPION NEPOMIČNO LEŽAO U RINGU - POSLE OVOGA NEMA USTAJANJA! Roki napravio spektakl, nokaut u poslednjoj rundi!

Autor Nemanja Stanojčić

Leon Edvards došao je do titule na spektakularan način. U poslednjoj rundi...

Izvor: Twitter/@r0bato/Printscreen

Leon Edvards (30) novi je UFC šampion velter kategorije (do 77 kilograma). U spektakularnoj borbi u Solt Lejk Sitiju nokautirao je doskorašnjeg prvaka Kamarua Usmana (35) i to u poslednjoj rundi!

Usman je bio nadomak pobede, bio je bolji tokom većeg dela borbe i sve što je trebalo da uradi jeste da izdrži petu rundu. U tome nije uspeo. Edvards, koji je poznatiji po nadimku Roki, nokautirao ga je nogom i to na 58 sekundi pre kraja!

Ostao je njegov rival nepomično da leži na zemlji, ušli su i lekari i članovi tima, dok je za to vreme Edvards proslavljao sa svojom ekipom. Borac rođen na Jamajci, nastupa pod zastavom Velike Britanije i ovo mu je 11. pobeda u UFC.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Inače, Usman je 2015. pobedio Edvardsa i od tada je zabeležio 14 uzastopnih pobeda. Leon je dočekao šansu da se revanšira i iskoristio je. Već su počele spekulacije da će njih dvojica imati novi okršaj vrlo brzo i da će britanski borac morati tako da odbrani pojas.

"Mnogi su sumnjali u mene, pogledajte me sada! Vidite gde sada stojim, ponosan sam! Odrastao sam na Jamajci, živeo sam u šupi, pogledajte me sad! Ceo život su me potcenjivali. Ovo je za sve one koji su imali težak posao. Rekao sam vam, znao sam da mogu. Pogledajte me sada", ponavljao je Edvards jednu rečenicu konstantno posle velike pobede i poručio je da bi voleo da naredni meč bude na čuvenom "Vembliju".

Tagovi

ufc