FINALE UŽIVO!

SRBIJA OSVOJILA NOVU EVROPSKU MEDALJU: Slavite Angelinu Topić, ovo je njena BRONZANA noć!

Autor Nebojša Marković

Pratite uživo dešavanja sa Evropskog prvenstva u atletici, gde srpska predstavnica Angelina Topić nastupa u finalu skoka u vis.

Izvor: RTS 2/Printscreen

Srbija je do večeras osvojila tri medalje na Evropskom prvenstvu u atletici, a Angelina Topić se postarala da stigne i četvrta!

Fenomenalna 17-godišnjakinja i naslednica legendarnog Dragutina Topića osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Minhenu!

Iako i dalje dobrano spada u juniorke i tek je pre manje od mesec dana proslavila 17. rođendan, Topićeva je uspela da šokira rivalke i stigne do odličja! Ona je tako osvojila medalju na Evropskom prvenstvu tačno 32 godine nakon što je njen otac bio prvak Evrope 1990. godine u Splitu.

UŽIVO PRENOS:

21.04 - Ovo je konačan poredak, Crnoj Gori ide srebro Marije Vuković, Jaroslava Mahučik je evropska šampionka. A bronza stiže u Srbiju! Angelina je Srbiji donela četvrtu medalju na ovom Evropskom prvenstvu - posle zlata i dva srebra, tu je i bronza.

Izvor: results.mun.mev.atos.net/printscreen

20.58 - BRONZA ZA SRBIJU, ANGELINA TOPIĆ! Mahučik i Vuković se bore za zlato i srebru, ali Srbija slavi bronzu 17-godišnje Angeline Topić!

Izvor: RTS screenshort

20.54 - KRAJ ZA ANGELINU, ali još je u igri za medalju! Nije preskočila ni treći put na 1.95m, ali je ispala i Geraščenko. Ako i Verman bude rušila treći put, onda će Angelina osvojiti bronzu! Samo se ona sada čeka...

20.52 - Marija Vuković iz poslednjeg pokušaja preskače 1.95m i uspeva da se probije na drugo mesto. Angelina je sada treća.

20.50 - Ništa ni iz drugog pokušaja Angeline Topić na 1.95m. Ponovo je rušila 17-godišnja Srpkinja, ali su to činile i Vukovićeva i Geraščenko i Verman, pa je stanje nepromenjeno. Samo je Mahučik uspela da preskoči, sada će preostale četiri devojke imati poslednji pokušaj na 1.95m.

20.47 - Angelina Topić pada na deobu drugog mesta jer je Ukrajinka Mahučik jedina preskočila 1.95m iz prvog pokušaja. Ona i jeste glavna favoritkinja za zlato, ali i dalje ovde ima još dosta do raspleta.

20.44 - ŠTETA! Ruši Angelina Topić prvi put u ovom finalu, takođe na 1.95m. Šteta, ali ostaje i dalje na deobi prvog mesta. Njen lični rekord je 1.96m, tako da je jasno da je ovo vrlo izazovna visina...

20.42 - Marija Vuković ruši prvi put večeras! Crnogorka nije uspela da iz prvog pokušaja preskoči 1.95m.

20.41 - Krećemo na 1.95m, ostalo je samo pet devojaka! Vuković, Topić, Geraščenko, Verman i Mahučik!

20.36 - Još jedna takmičarka je otpala. Lejk Morgan ruši tri puta na 1.93m, sada je samo sedam devojaka ostalo u igri za neku od medalja.

20.34 - I Dragutin Topić je bio u delirijumu kada je njegova kćerka preskočila 1.93m iz prvog pokušaja. Evo kako je to izgledalo:

Izvor: RTS screenshort

20.30 - Samo tri devojke su preskočile 1.93m iz prvog pokušaja. Naša 17-godišnja Angelina, Crnogorka Vuković i Holanđnka Verman. Ipak, Verman je ranije dva puta rušila na nižim visinama, pa je ona na trećoj poziciji. Ponavljamo, Jaroslava Mahučik, koja napada najviši plasman, je odlučila da čeka visinu od 1.95m i nije skakala na 1.93m.

20.24 - MA BRAVO ANGELINA! Topićeva preskače i 1.93m iz prve! Na deobi je prvog mesta sa Marijom Vuković iz Crne Gore!

Izvor: RTS screenshort

20.20 - Marija Vuković prva preskače 1.93m! Crnogorka i dalje savršena, dok Jaroslava Mahučik ne želi ni da skače na ovoj visini, već će čekati 1.95m.

20.15 - Čak pet devojaka je otpalo na 1.90m, Angelina je tako ostala među osam najboljih!

20.10 - Prvi šok u finalu - Ukrajinka Julija Levčenko je takođe eliminisana. Tri puta je rušila na visini 1.90m, a radi se o svetskoj vicešampionki iz 2017. godine.

20.05 - Eliminisana je prva takmičarka. Mirela Demireva je tri puta rušila na 1.90m i završila učešće u finalu.

19.47 - Sjajno! Angelina Topić preskače i 1.90m iz prvog pokušaja! Sedam devojaka je pokušalo na ovoj visini do sada, a samo su tri preskočile iz prvog pokušaja. Uz Angelinu, do sada je nepogrešiva bila i Crnogorka Marija Vuković.

19.25 - Bravo Angelina, još jedan dosta dobar skok. Posle 1.82m, mlada Srpkinja je preskočila i drugu visinu od 1.86m iz prvog pokušaja.

19.13 - Odličan početak za Angelinu Topić. Rutinski u prvom pokušaju preskače visinu od 1.82m. Još uvek nijedna finalistkinja nije rušila početnu visinu.

19.05 - Počelo je takmičenje, evo ko sve nastupa večeras u Minhenu:

  • Marija Vuković (Crne Gora)
  • Mirela Demireva (Bugarska)
  • Morgan Lejk (V. Britanija)
  • Julija Levčenko (Ukrajina)
  • Mari Lorens Junflič (Nemačka)
  • Irina Geraščenko (Ukrajina)
  • Angelina Topić (Srbija)
  • Brit Verman (Holandija)
  • Lia Apostolovska (Slovenija)
  • Elena Valortigara (Italija)
  • Tatijana Gusin (Grčka)
  • Jaroslava Mahučih (Ukrajina)
  • Solen Žikel (Francuska)

18.55 - Angelina Topić se takmiči u finalu koje počinje u 19.05 časova.

18.50 - Srbija je na Evropskom prvenstvu već osvojila tri medalje. Ivana Vuleta je donela zlatnu medalju u skoku u dalj, dok su srebrne medalje osvajali Adriana Vilagoš u bacanju koplja i Armin Sinančević u bacanju kugle.