POGLEDAJTE

ANGELINA SIJALA, A MARIJA SE PREKRSTILA PA ZAPLAKALA: Srbija i Crna Gora zajedno na podijumu, one su junakinje! (VIDEO)

Autor Nebojša Marković

Angelina Topić je donela Srbiji bronzanu medalju već posle prvog finala u seniorskoj konkurenciji, dok je iskusna Marija Vuković osvojila srebro za Crnu Goru i emotivno to doživela.

Izvor: RTS / Printscreen

Srbija slavi Angelinu Topić, novu junakinju srpske atletike. Fenomenalna 17-godišnjakinja osvojila je bronzanu medalju na Evropskom atletskom prvenstvu u disciplini skok u vis.

Posle zlata Ivane Vulete, i srebrnih odličja Adriane Vilagoš i Armina Sinančevića, po četvrti put smo gledali srpske atletičare na dodeli medalja u Minhenu!

Proslavila je Angelina Topić u julu svoj tek 17. rođendan, a već je sa seniorskog Evropskog prvenstva uspela da donese odličje.

Ona je uspešnim skokom na visini od 1.93m iz prvog pokušaja uspela da obezbedi bronzanu medalju, a to je u Minhenu proslavio i njen otac i trener Dragutin Topić. Angelina je završila u konačnom poretku iza Crnogorke Marije Vuković (srebro) i Jaroslave Mahučik iz Ukrajine (zlato).

Posle finala je Angelina Topić bila u šoku zbog onog što je uradila, dok je Crnogorka Marija Vuković u suzama slavila svoju prvu medalju na velikim takmičenjima. Evo kako je izgledala ceremonija dodele medalja na kojoj se našla srpska atletičarka: