Sreća!

PODIGAO 300 KILOGRAMA I OSTAO PARALIZOVAN! A, TO NIJE BILO NAJGORE: Otišao u bolnicu i čuo dijagnozu - "BILO JE STRAŠNO"

Autor Nikola Lalović

Brendon Heket je mislio da se prefosirao, ali u stvari to nije bio problem.

Izvor: Instagram/brandon_hackett/Screenshot

Brendon Heket, 20-godišnji bodibilder iz Sjedinjenih Američkih Država pokušao je da podigne 300 kilograma iz benča i pri trzaju je izgubio osećaj u nogama. Uspaničio se, mislio je da će ostati nepokretan, ali na kraju mu je ta epizoda spasila život.

Otišao je odmah kod lekara misleći da je polomio neki pršljen ili da je pomerio neki deo kičme, a ispostavilo se da ima retku vrstu tumora koja mu nije bila dijagnostifikovana. Ispostavlo da ima Juingovu sarkomu, tumor koji se javlja na kostima ili mekom tkivu oko kostiju. 

Heketa su leđa počela da bole još u julu 2021. godine kada je trenirao za jedno takmičenje u dizanju tegova. Tada je otišao kod lekara koji mu je rekao da su mu stegnuti mišići i krenuo je za fizikalnom terapijom. Ipak bol nije jastajao i širio se pa je tako zahvatio stomak, a kasnije i noge, sve dok Heket nije prestao da ih oseća pri pomenutom pokušaju dizanja tereta.

"Ja sam prilično smirena osoba i nisam se previše brinuo, mislio sam da je sve ovo normalno. Dosta je strašno bilo to što taj osećaj koji sam imao u nogama nije hteo da nestane, a kasnije sam osećao kao da su mi noge zacementirane za pod. Nisam mogao da pomerim ni prste", rekao je Heket. 

Na kraju su testovi otkrili da mu nešto pritiska kičmu i kada je otišao u bolnicu konačno je utvrđeno da ima Juingovu sarkomu. Srećom tumor se nije proširio i mladi sportista je preživeo.

Posle hemoterapije, on je ponovo počeo ponovo da uči da hoda. "Morao sam da provedem čitavu nedelju ležeći na leđima, da bih smanjio otoke. Bilo mi je olakšanje kada sam počeo da se pomeram krajem nedelje", objasnio je on.

Lekari su mu rekli da će se potpuno oporaviti i da će ponovo moći da ide u teretanu, mada je tek počeo fizikalnu terapiju i još nije u stanju da je sprovodi sam. "Moraću da ponesem štap, za slučaj da izgubim ravnotežu. Tumor je nestao i snimci su pokazali da je sve u redu", dodao je Amerikanac koji planira da postane lični trener.