Ostali sportovi

TRAGIČNA PRIČA NAJJAČE ŽENE NA SVETU! Amerikanka je bila velika zvezda, a kada je umirala NIKO je se nije setio!

Autor Nemanja Stanojčić

Nikol Bas bila je smatrana za najjaču ženu na planeti...

Izvor: YouTube/ WWE Women's Wrestling/Screen shot

Nikol Bas bila je smatrana za najjaču ženu na svetu, ali je njena priča imala tragičan kraj. Poznata američka bodibilderka, kasnije i rvačica, preminula je 2017. godine i ta vest je malo koga zanimala tada. Zaista tužna priča velike zvezde.

Rođena je 10. avgusta 1964. godine i bila je među prvim ženama koje su se bavile bodibildingom osamdesetih godina prošlog veka. Brzo je postala poznata zbog toga, a znala je dobro da namuči i muškarce. Počela je devedesetih godina da koristi steroide, pa je 1997. postala šampionka u bodibildingu.

Zbog svog izgleda i ponašanja dobila je ponudu da se bavi rvanjem što je i prihvatila. Počela je u ECW (Extreme Championship Wrestling), a kasnije je to preraslo u WWE, odnosno takmičenje koje je u svetu poznatije kao kečeri (World Wrestling Entertaiment). U taj svet ušla je 1999. godine i tu je bila sve do 2002. kada je podnela tužbu i tvrdila da je doživela seksualno uznemiravanje od kolege rvača, ali je sud tu tužbu odbio kao neosnovanu.

Posle tih dešavanja povukla se iz tog sveta i počela je sebi da organizuje borbe i da se takmiči na određenim događajima. Tako je bilo sve do 2006. godine kada je hitno primljena u bolnicu zbog pankreatitisa prouzrokovanog prekomernom upotrebom steroida. Lekari su joj tada rekli da mora da smanji treninge ukoliko želi da preživi. To je i učinila, pa je izgubila dosta na mišićnoj masi i njen fizički izgled se promenio u potpunosti.

Borba sa zdravljem je trajala dugo, sve do 2017. godine kada je preminula u bolnici u 52. godini. Držali su je dugo na aparatima, lekari su se borili za njen život, ali je ustanovjeno da je njen mozak izgubio funkciju i isključena je sa aparata. U momentima dok se borila za život niko je se nije setio. Vest je objavila njena tadašnja partnerka Kristen Maroun na društvenim mrežama.

"Nikol je odjednom postala veoma bolesna, hitno je primljena u bolnicu i lekari su učinili sve što je bilo u njihovoj moći. Dobila je najbolju moguću negu, ali nažalost spasa nije bilo. Ona je bila sjajna žena, snažna i spolja i iznutra. Mnogi su mislili da je znaju, mada je mali broj zaista poznavao, samo nekoliko nas je to uspelo. Bila je moja najbolja prijateljica, učiteljica, poslovna partnerka. Mnogo sam od nje naučila i stvorila sam mnogo uspomena koje nikada neću zaboraviti", napisala je Kristen emotivnu poruku tada, ali je nažalost veliki broj ljubitelja ovog sporta zaboravio na nju u potpunosti...