JOŠ SE PAMTI

SRBIN KOJI JE NAPADNUT U SPLITU IGRA PROTIV HRVATSKE U ISTOM GRADU: Pre 3 godine bio meta HULIGANA, sada želi "osvetu"!

Autor Nebojša Marković

Vaterpolisti Srbije nisu stigli ni do četvrtfinala na Evropskom prvenstvu, ali u toj fazi takmičenja jedan srpski igrač će ipak nastupiti - Dušan Vasić, naturalizovani igrač Gruzije.

Izvor: MN Press/YouTube/Portal Leutarnet/Printscreen

Vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je u osmini finala Evropskog prvenstva u Splitu u nedelju uveče, pošto ih je šokantno savladala selekcija Francuske (9:10). Zbog toga će se "delfini" boriti za plasman od devetog do 12. mesta, a u ponedeljak se u hrvatskom gradu igraju mečevi četvrtfinala.

Jedan posebno zanimljiv okršaj biće onaj Hrvatske i Gruzije (utorak 20.30), pošto će za Gruzijce nastupiti Dušan Vasić, srpski vaterpolista koji je 2019. godine bio jedan od napadnutih igrača Crvene zvezde upravo u Splitu!

Gruzijska selekcija je prepuna naturalizovanih igrača, a jedan od njih je iskusni Vasić. On je jedan od momaka koji su u decembru 2019. godine bili napadnuti u Splitu, pred utakmicu Zvezde i Mornara.

Tada je grupa maskiranih huligana napala Vasića, i njegove saigrače Miloša Maksimovića i Aleksandra Kralja, od kojih je poslednji uskočio u more kako bi se spasio. Taj skandal izazvao je veliki incident zbog kojeg utakmica nije bila odigrana, a Zvezda je oštro osudila dešavanja u Splitu. Detalje tog napada opisao je Aleksandro Kralj, crnogorski golman koji je skočio u more.

"Trčao sam, kada sam video jednog da ide na mene nožem, na sreću okliznuo se i samo me zakačio po nozi. Kad sam shvatio da nemam izbora, jedino rešenje mi je bilo da skočim u vodu. Posle mi je i policija rekla da sam dobro uradio. Tada su krenuli da me gađaju kamenicama, vikali da skidam sve sa sebe. Najviše me zabolelo što su me posle vređali obični ljudi", naveo je Kralj.

Sada će Vasić posle tri godine biti jedan od glavnih igrača Gruzije i pokušati da iznenadi favorizovanu Hrvatsku.