Ostali sportovi

JEDVA SPREČENA JOŠ JEDNA BRUKA VATERPOLISTA! Srbija je u nokdaunu, teško se provukla protiv Holandije - NA PENALE!

Autor Mladen Šolak

Vaterpolo reprezentacija Srbije jedva je pobedila autsajdera.

Izvor: MN Press

Vaterpolo reprezentacija Srbije jedva je pobedila Holandiju na Evropskom prvenstvu u Splitu. "Delfini" su u razigravanju za deveto mesto uz velike probleme i mnogo muke savladali potpunog autsajdera na peterce i nekako sprečili još jednu blamažu, posle debakla protiv Mađarske u grupnoj fazi, a onda i poraza u osmini finala protiv Francuske.

Pobedom protiv Holandije, Srbija je izborila pravo da za dva dana igra protiv Rumunije za deveto mesto na turniru u Dalmaciji. Golman "delfina" Dimitrije Rističević odbranio je udarac Gilena i sprečio još jedan težak poraz našeg tima, koji je nastupio bez Dušana Mandića i Marka Radulovića.

Iako je naš tim imao prednost na poluvremenu 5:2, da nije bilo Lazara Dobožanova "lale" bi pobedile u predviđene četiri četvrtine. Ipak, "delfini" su našli način da se izbore sa svojim teškim padom i da nekako pobede. "Još smo u depresiji. Najbolje smo igrali u prvoj četvrtini a zatim smo pali, nismo razmišljali o kontrama Holanđana. Golmani su nas održavali u igri, pa smo stigli do peteraca koji su ipak lutrija", rekao je posle utakmice Dejan Savić.

"Da smo izgubili bila bi prava katastrofa. Nismo odgovorili na njihovo plivanje u teškoj pre svega psihološkoj utakmici. Najvažnija je pobeda jer sve drugo...", dodao je golman Dimitrije Strajo Rističević. Srećom, ova neprijatna epizoda srpske reprezentacije i našeg vaterpola biće gotova za dva dana.

Holandija – Srbija 11:12 (1:2, 1:3, 4:1, 0:0 , 5:6 )

  • Spaladium arena.
  • Sudije: Dervu (Francuska), Turkman (Turska).
  • Igrač više: Holandija 10 (4), Srbija 5 (2). Dva igrača više: Srbija 1 (0).
  • HOLANDIJA: Vagenar, De Verd, Vinkelhorst 2, Gilen 4, Van Iperen 1, Gbadamasi 1, Te Ril, Kastrop, Miler, Jansen 1, Kopman 2, Lukas, Husman. Selektor: Van der Mer.
  • SRBIJA: Rističević, Branković, Drašović 3, Ranđelović 1, Vučinić 2, Vico, S.Rašović 3, Velkić, Pljevančić, Martinović, Stojanović 3, V.Rašović, Dobožanov. Selektor: Savić.