Neobično!

BRANIO ŠUTEVE DROGBI, TREBALO DA NASLEDI ČEHA, SAD JE MMA SENZACIJA: Dvometraš iz Brazila posle fudbala počeo da bije!

Autor Dušan Ninković

Spektakularna životna priča Rikarda Prasela, nekadašnjeg golmana koji je svojevremeno imao ugovor sa Čelsijem.

Izvor: Instagram/ricardoprasel/printscreen

Brazilski MMA borac Rikardo Prasel (32) poražen je noćas u najbitnijoj borbi karijere i nije iskoristio šansu da se domogne pojasa u KSW organizaciji. Od njega je bolji bio aktuelni šampion Fil De Fris, koji je tako još jednom potvrdio dominaciju u ovoj poljskoj organizaciji. Ali, i Prasel je privukao mnogo pažnje.

Snažni Brazilac za sada ima skor od 13 pobeda i četiri poraza u profesionalnoj karijeri, ali to zapravo nije njegov prvi sport u karijeri. Mnogi ljubitelji MMA i fudbala zapravo ne znaju da je Prasel bio talentovani golman i član slavnog Čelsija! svojevremeno je potpisao ugovor sa timom iz Londona, a ubrzo je morao da prekine karijeru zbog teške povrede...

Ovo je Rikardo, Brazilac koji gradi MMA karijeru:

Informacija o tom periodu nema mnogo, ali se zna da je rikardo Prasel kao talentovani golman Atletiko Paranensea potpisao za Klub juventus iz rodne zemlje, a odatle se preselio u Englesku. Trebalo je da 203 centimetra visoki čuvar mreže nastupa za rezervni tim lononskog kluba, barem dok ne stekne dovoljno iskustva da nasledi legendarnog Čeha!

I bio je Prasel deo Čelsijevih treninga. Postoje njegove fotografije sa legendama poput Mihaela Balaka ili Didijea Drogbe, trenirao je sa Peterom Čehom i ostalim golmanima Čelsija, a upoznao je i Frenka Lamparda, Ešlija Kola... "Iako nije trajalo dugo, sam odlazak u Čelsi i izlazak na njihov teren, to što sam video toliko fudbalskih zvezda, za mene je bilo ispunjenje snova. Nisam išao na utakmice, bio sam treći golman te sezone. Svakog dana sam trenirao sa njima, posle treninga bih ostajao da Drogba i Balak vežbaju slobodne udarce. To je bilo neverovatno, nisu mogli da promaše. Drogba je je*eno nestvaran", rekao je svojevremeno Prasel.

On se preselio u belgijskog niželigaša Lijež, a samo godinu dana kasnije i završio je karijeru. Teška povreda kuka primorala ga je da okonča igračku karijeru, pa se vratio u Brazil i nastavio školovanje. Tokom fakulteta se zainteresovao za borilačke sportove kako bi ostao u formi, a pošto mu povreda nije pravila problem, nekoliko godina kasnije rešio je da uđe u oktagon. Sada je u Evropi poznat kao "Nemac" zbog porekla svog oca, a svojevremeno je odbio ugovor u UFC jer nije bio spreman za borbe protiv najboljih na svetu. Svoju karijeru gradi na drugi način, u jednoj od najboljih evropskih organizacija.