Neočekivano

ŠOK NA SVETSKOM PRVENSTVU - HRVATI "UPISALI" ZLATO, PA DOŽIVELI DEBAKL: Krah heroja nacije posle 43 vezane pobede!

Autor Nikola Lalović

Braća Martin i Valent Sinković jedva da pamte kada su poslednji put na velikom takmičenju ostali bez medalje, a to im se sada upravo desilo!

Izvor: Profimedia

Ogroman šok za Hrvatsku! Tamošnja javnost je već upisala zlato na Svetskom prvenstvu u veslanju u disciplini dubl skul, ali braća Martin i Valent Sinković ga nisu donela, već su se vratili u Zagreb bez odličja! 

Martin i Valent Sinković, inače osvajači 14 zlatnih medalja na velikim takmičenjima i 19 medalja ukupno su u ovoj disciplini pred Svetsko prvenstvo koje se održava u Češkoj imali 43 pobede zaredom i svi su ih videli na čelu podijuma. Ipak krenuli su da se muče već u polufinalu.

Jedva su se plasirali u finale, startovali iz šeste staze i tu ostali bez odličja jer su na kraju bili četvrti! Ispred njih su bili Francuzi Bušeron i Androdias koji su bili prvi, španski par Garsija Pujolar i Konde Romero uzeo je srebro, dok su bronzani bili Australijanci Bartolot i Antil. 

Sinkovići su za pobednicima zaostajali pet i po sekundi, a ovo im je prvo veliko takmičenje od 2010. godine na kome su ostali bez medalje. S obzirom da Martin Sinković ima 32, a Valent Sinković 34 godine, ovo bi mogao da bude kraj jedne ere i kraj dominacije jednog od najboljh parova u istoriji veslanja.

Na Olimpijskim igrama u Tokiju braća Sinković su osvojila zlato u paru, a ostaje da se vidi u kakvoj će formi dočekati Pariz.