Odlično

DOBRE VESTI - ŠAMPION SRBIJE ĆE MNOGO LAKŠE U EVROPU: Samo jedan dvomeč će deliti srpskog predstavnika od grupne faze!

Autor Nikola Lalović

Liga Evrope u rukometu se širi i zbog toga će srpskim timovima biti mnogo lakše da je zaigraju.

Izvor: MN Press

Dobre vesti dolaze iz EHF-a, pošto je u evropskoj kući rukometa odlučeno da šampion Srbije od naredne sezone ima mnogo lakši put u Evropi. Naravno Liga šampiona je još uvek daleko, ali posle proširenja Lige Evrope, prvak naše države će imati priliku da posle samo jednog dvomeča zaigra u ovom takmičenju.

Liga Evrope je proširena sa 24 na 32 tima, od čega 16 timova iz najbolje rangiranih zemalja ima direktan plasman, a ostalih 16 će igrati jedno kolo kvalifikacija. Tu će za prvaka Superlige mnogo značiti i žreb, ali sada bi dva dobra meča mogla neki naš tim da odvedu u drugo po redu evropsko takmičenje.

Vojvodina koja je prošle sezone uzela titulu je ove godine odustala od pokušaja plasmana u ovo takmičenje, pa je zaigrala u Evrokupu. Tu su još Partizan i Dinamo iz Pančeva, a takmičio se ove sezone u Evrokupu i Radnički iz Kragujevca koji je ispao već u prvom kolu.

Poslednji put kada je naš tim pokušao da igra Ligu Evrope bilo je to pre dve sezone kada je Vojvodina dobila švajcarski Kadeten sa 26:20 u Novom Sadu, a onda su izgubili sa 11 razlike u gostima.

Tagovi