Ratuje!

PUTINOV NOVI VOJNIK U UKRAJINI JE "ZVER SA ISTOKA": Bio je šampion sveta, sad kreće u rat - poziv ga zatekao u Donbasu!

Autor Dušan Ninković

Čuveni bokser, svojevremeno i svetski šampion Nikolaj Valujev odazvaće se pozivu Vladimira Putina.

Izvor: Instagram/nickvaluev/printscreen

Bivši svetski šampion u boksu Nikolaj Valujev (49) otkrio je medijima da je dobio poziv za rat u Ukrajini! Nekadašnji bokser koji je na vrhuncu karijere dva puta osvajao pojas u organizaciji VBA još jedan je u nizu sportista koji bi mogli da se priključe ruskoj vojsci koja se od februara 2022. godine bori na samom istoku Ukrajine.

Valujev je svojevremeno u ringu nosio nadimak "Zver sa Istoka" zbog svog specifičnog stila boksovanja, bez previše kalkulacija i sa mnogo snažnih udaraca. Visok je 213 centimetara i ima ogroman raspon ruku, što je bio ogroman problem za njegove rivale u sportskim danima. tokom profesionalne bokserske karijere imao je skor od 50 pobeda i dva poraza, što dovoljno govori o njegovoj moći u ringu.

Sada su godine karijere davno iza njega pošto se još 2009. godine povukao iz boksa, a u narednom periodu postao je političar. Ubrzo je pristupio Putinovoj partiji Jedinstvena Rusija, a jedan je od najpoznatijih branilaca režima u Rusiji. Pre samo nekoliko meseci na društvenim mrežama je vodio rat protiv Instagrama i Fejsbuka jer pokušavaju da cenzurišu njegove objave, da bi zatim trajno prestao da se obraća na tim kanalima. Za Vladimira Zelenskog smatra da drogiran ili pijan daje intervjue, a o Marku Cukenbergu uopšte nema lepo mišljenje!

Zbog tih objava često je bio u medijima, a za jedan ruski sajt ispričao je da želi da stupi u vojsku. "Po mom mišljenju, svi su dobili poziv za mobilizaciju. I ja sam dobio poziv, ali za razliku od kolega poslanika, nisam bio tu. Oni su pozive dobili u Dumi, a ja sam u tom trenutku bio u Donbasu. Planiram da se prijavim u toku sledeće nedelje, čim se vratim", rekao je Valujev, koji bi tako mogao da postane najzvučnije sportsko ime u ukrajinsko-ruskom ratu.

Podsećamo, pre nekoliko danas otac poznatog fudbalera Dinijara Biljaletdinova potvrdio je da poziv za mobilizaciju na adresu njegovog sina, dok je MMA borac Marif Piraev proglašen dezerterom, pa zatim demantovao navode da je pobegao umesto da se odazove armiji!