AU

ŠOK! SAVIĆ VIŠE NIJE SELEKTOR SRBIJE! Stiglo zvanično saopštenje - Dejan podneo NEOPOZIVU ostavku!

Autor Nemanja Stanojčić

Dejan Savić više nije selektor Srbje.

Izvor: MN Press

Dejan Savić više nije selektor Srbije, podneo je neopzivu ostavku! Stigla je potvrda od strane vaterpolo saveza. Do ovoga došlo je posle neuspeha na Evropskom prvenstvu u Splitu. Tamo su "delfini" otišli sa velikim ambicijama, vratili su se sa devetim mestom. Svi su bili razočarani, posebno selektor koji je to potvrdio i u izjavi posle prvenstva rekavši da je "agonija završena".

A, danas je stigla potvrda o razlazu. "Vaterpolo savez Srbije obaveštava javnost da Dejan Savić više nije savezni selektor reprezentacije Srbije. Posle više obavljenih razgovora, Dejan Savić je podneo neopozivu ostavku koja je prihvaćena. U proteklih deset godina, koliko je bio na čelu reprezentacije, Dejan Savić je ostvario vrhunske rezultate koji su ga svrstali među najbolje, ako ne i na mestu najboljeg trenera sveta. Želimo Dejanu Saviću puno uspeha u nastavku karijere. Sigurni smo da naš Deki ima još puno toga da pruži srpskom vaterpolu i sportu kao što je to činio do sada. Legendo, puno sreće", navodi se u saopštenju.

Srbija je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila zlato prošle godine. Ujedno je to bio oprošaj trofejne generacije. Od nacionalnog tima oprostilu se Filip Filipović (35), Andrija Prlainović (35), Duško Pijetlović (37) i njegov stariji brat Gojko Pijetlović (39), Stefan Mitrović (34) i Milan Aleksić (36). Bila je to najava smene generacija. Ove godine igrali su na Svetskom, Evropskom prvenstvu i u Svetskoj ligi i sva tri takmičnja su završena loše. U četvtrfinalu Svetskog prvenstva slavila je Hrvatska, u četvrtfinalu Svetske lige Italija je bila bolja, dok je u osmini finala EP Francuska odnela pobedu. Srpski vaterpolo prolazi kroz teške trenutke, uskoro bi trebalo da bude poznato i ko bi mogao da sedne na klupu i da preuzme tim.