Šta se dešava?

SKANDAL NA SVETSKOM PRVENSTVU! Srpkinje idu po titulu, pravila se menjaju u hodu - dva puta za veče menjali odluku!

Autor Dušan Ninković

Neverovatan rasplet događaja na Svetskom prvenstvu.

Odbojkašice Srbije ovih dana brane titulu na Svetskom prvenstvu koje se održava u Holadniji i Poljskoj, a tokom turnira se dogodila i jedna veoma nebočna stvar! FIVB je u toku samog takmičenja doneo dve veoma sporne odluke koje se tiču samog formata, odnosno prenošenja osvojenih bodova u drugu fazu takmičenja.

Po pravilima definisanim pre početka turnira, ekipe koje su prošle u drugu grupnu fazu trebalo je da prenesu sve do tada osvojene bodove, ali se onda pojavila promena pravila. FIVB je odlučio da se prenose samo bodovi osvojeni protiv reprezentacija koje su prošle dalje i takve tabele sinoć okačio na svoj zvanični sajt, pa zatim poništio sopstvenu odluku!

Tako smo u veoma kratkom roku imali dve kontradiktorne odluke, odnosno vraćanje na staro. Pravila će biti onakva kakava su definisana pre početka takmičenja. Sve reprezentacije koje su prošle u drugu grupnu fazu prenose sve osvojene bodove. Ovakva situacija verovatno nije bila prijatna devojkama koje se bore za svetsku titulu, ali planove srpskog tima nisu mogli da poremete promenama. Srbija je jedini bod u pet mečeva ispustila protiv Bugarske koja je osvojila dva seta protiv našeg tima, pa tako odbojkašice u novoformiranu grupu ulaze sa liderske pozicije.

U novoj grupi na Svetskom prvenstvu Srbija će igrati protiv Poljske, Dominikanske republike, Tajlanda i Turske. U ovoj grupi biće još i reprezentacije SAD, Kanade i Nemačke, koje su bile naši protivnici u prvoj fazi takmičenja i nisu uspeli da namuče ekipu Danijelea Santarelija. Ovo je tabela naše grupe nakon prve faze takmičenja:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt