BRAVO

SRBIJA GAZI NA SVETSKOM PRVENSTVU! Šampionke sveta RAZBILE i domaćina - nema stajanja u odbrani titule!

Autor Mladen Šolak

Još jedan sjajan nastup i ubedljiva pobeda našeg tima.

Izvor: MN Press

Odbojkašice Srbije pobedile su Poljsku, domaćina Svetskog prvenstva, u prvom kolu druge faze turnira. Konačan rezultat bio je 26:24, 25:22, 25:18 za naš tim, koji brani svetsku titulu i igra zaista sjajno za sada.

Sjajna Tijana Bošković osvojila je 19 poena, odlična Jovana Stevanović je doprinela trijumfu sa 13, a Bjanka Buša sa osam. Sa njima na čelu, naš tim ostvario je svih šest pobeda i sa 17 osvojenih bodova je prvoplasirani na tabeli Grupe F. Drugoplasirana je reprezentacija SAD (15 bodova), koju su Srpkinje takođe pobedile na Svetskom prvenstvu - takođe bez izgubljenog seta. Četiri najbolje selekcije plasiraće se u četvrtfinale, a prvi kriterijum prilikom određivanja plasmana u grupi je broj pobeda, a ne bodova.

Posle ovog trijumfa naše reprezentativke neće imati vremena za odmor, jer će naredni meč igrati u sredu od 19, protiv Dominikanske Republike. U duelu protiv Poljske aktuelne prvakinje sveta prikazale su veoma dobru igru i potpuno su nadigrale domaću selekciju, ali su u završnicama prva dva seta imale padove, koji ih ipak nisu skupo koštali.

Selektor Danijele Santoreli sigurno će biti zadovoljan načinom na koji su odbojkašice Srbije počinjale setove, ali će imati promedbe zbog opuštanja i pada koncentracije, pogotovo u prvom setu, kada smo posle vođstva od 21:15 umalo izgubili taj deo meča. Reprezentacija Srbije je bila efikasnija u napadu, gde je osvojila sedam poena više od protivnica, jedan poen više je imala iz bloka, a napravila je sedam grešaka manje.

  • Srbija: Buša 8, Lazović, Drča 5, Popović, Mirković, Mihajlović, Pušić, Bjelica, Aleksić 2, Stevanović 13, Jegdić, Bošković 19, Milenković, Lozo 7.
  • Poljska: Štencl, Obijala, Alegjerska 5, Korneluk 7, Vitkovska, Galkovska, Gorecka 2, Stisijak 15, Fedusio, Vološ, Slagovska 3, Venerska, Rozanski 15.