Ostali sportovi

SAVRŠENA SRBIJA MELJE SVE PRED SOBOM - OVAKO IGRAJU ŠAMPIONKE SVETA: Počišćena još jedna ekipa, čekamo borbu za medalje!

Autor Nikola Lalović

Srbija ne staje, redom ruši svoje rivale, a sada je ceh platio nemoćni Tajvan!

Izvor: MNPress

Reprezentacija Srbije melje! Naše odbojkašice su došle do osme uzastopne pobede na Svetskom prvenstvu pošto su sa 3:0 (25:23, 25:17, 25:15) savladale Tajland. Tim koji je uspeo da pobedi ekipu Davidea Santarelija u Ligi nacija, sada nije mogao ništa, iako je selektor odmarao svoje najbolje igračice.

Tijana Bošković je ostala na klupi na većem delu meča, Bjanka Buša i Sara Lozo su takođe dobile zasluženi odmor, ali to nije poremetilo igru Srbije koja je nakon prvog seta koji je bio neizvestan brutalno dominirala. Pošto je slomljen otpor azijske ekipe u prvom delu igre dalje nije bilo problema i totalno je razbijena selekcija sa druge strane mreže.

Ana Bjelica je osvojila 15 poena, Bojana Milenković je dodala 14, Maja Aleksić i Jovana Stevanović po 10. Najbolja na drugoj strani bila je Kokram Pimpičaja sa osam poena.

Srbiju u poslednjem kolu grupne faze čeka meč sa Turkinjama, koje su trenutno druge u grupi sa šest pobeda i jednim porazom. U slučaju da ova ekipa izgubi od Amerike u meču koji se igra od 17:30 poslednje kolo će za naše devojke biti revijalno jer će obezbediti prvo mesto i bez eventualne pobede na tom meču. 

Duel sa Turskom je na programu u subotu od 17:30, a nakon toga sledi odmor da bi četvrtfinala za koja se naša selekcija odavno izborila krenula od utorka.