TAKO JE!

NIJE IŠLO KAKO TREBA, A ONDA JE SANTARELI REKAO JEDNU STVAR! Legendarna odbojkašica se prva javila, ovako je došlo zlato

Autor Nikola Lalović

Danijele Santareli je jednom rečenicom ubedio Anju Spasojević da uzimamo zlato!

Izvor: Profimedia/MN Press

Odbojkašice Srbije osvojile su Svetsko prvenstvo pošto su u finalu deklasirale Brazil sa 3:0 u setovima, a nakon svega prva im je čestitala nekadašnja reprezentativka naše zemlje Anja Spasojević! Sjajna serverka je odmah rekla ono što svi mislimo, a to je da su ove devojke napravile neverovatan uspeh!

"Bukvalno ne znam šta da kažem, kako da opišem ovo što su devojke uradile. Ovo je stvarno bilo jedno izuzetnno iscrpljujuće prvenstvo, sa tim menjanjem gradova, sa pritiskom igranja sa ekipama sa kojima smo više puta igrali. A svi znamo za to pravilo da se teško dobije ista ekipa na istom takmičemnju dva puta.Uvek je teško igrati dva ptua protiv iste ekipe, ali naše devojke su sve prepreke prešle i to na ovako dominantan način... Zaista samo duboki naklon!", rekla je Anja Spasojević.

MVP prvenstva Sveta Tijana Bošković je svakako bila najbolja u našem timu, ali nekadašnja liderka nacionalnog tima ističe da je ipak tim doneo zlato.

"Ono što je karakteristično i šta je na celom prvenstvu krasilo naš tim je velika timska igra. Tijana je uvek tu, ali na celom ovom prvenstvu je igra Bojane Drče bila jako, jako značajna. Mislim da je stvarno povezala ekipu i dala nam samopouzdanje. U svakoj utakmcii smo imali konstatan broj poena i ostalih devojaka pored Tijane i to je bila velika prednost naše reprezentacije. Devojke su bile fenomenalne i stvarno moramo da budemo ponosni na njih", istakla je ona. Pogledajte kako je naš tim slavio, a upravo je Santarelijev potez započeo šou:

A sve je po njenom mišljenju preokrenula serija servisa Jovane Stevanović, koja je imala 11 poena. Ali posle jedne rečenice Danijelea Santarelija Anji je sve bilo jasno...

"Taj prvi set i po su možda devojke igrale malo i u grču, nije bilo tako tečno kao do sada, ali u jednom trenutku kada je bio intervju između setova sa našim trenerom, Santareli je rekao da im se vidi u očima da su tu, da su prisutne i da je samo pitanje momenta kada ćemo da prelomimo. Od tog momenta i tih Jovaninih servisa je sve to prošlo i u trećem setu je sve bilo lako", istakla je ona i na kraju posebno pohvalila selektora:

"Posebne čestitke Santareliju jer je on dobi jedan izuzetno vruć krompir. Preuzueti aktuelnog šampiona sveta gde su očekivanja ogromna, je zaista bilo jako teško. Mislim da možemo bez zadrške da kažemo da je to odradio na najbočlji mogući način", završila je Anja Spasojević.