IDEMOOOOO!

TIJANA BOŠKOVIĆ MVP SVETSKOG PRVENSTVA! One su najboje na šampionatu - tu su još DVE Srpkinje!

Autor Nemanja Stanojčić

Pored Tijane Bošković u idealnoj postavi su Teodora Pušić i Bojana Drča!

Tijana Bošković je MVP Svetskog prvenstva za odbojkašice. U idealnoj postavi šampionata su još dve srpske igračice - libero Teodora Pušić i tehničarka Bojana Drča! Uz njih su tu dve Italijanke Fatima Silija i Karol Danesi i Brazilka Gabi. Dodeljena su i individualna priznanja najboljima posle finala, a to što su tri naše odbojkašice u timu govori najbolje o dominaciji srpskog tima!

Bilo je dirljivo i emotivno tokom dodele nagrada. Vanja Grbić dao je nagradu Teodori Pušić, dok je stajala pored legendarnog srpskog odbojkaša nije prestajala da se smeje. "Ne mogu da verujem", dobacila je sunarodniku dok je pozirala za fotografije. Zatim je čuveni Brazilac Žiba predao nagradu Bojani Drči. Potom je na scenu stupila Tijana koja je dobila priznanje za najbolju korektorku, pa se pozdravila sa svim ostalim igračicama na podijumu. Kada je završla zajedničko slikanje, proglašena je i za najbolju odbojkašicu turnira (MVP). Dobila je gromoglasne aplauze i ovacije od cele dvorane u Holandiji.

Srpske odbojkašice ostvarile su 12 pobeda na Svetskom prvenstvu. Počelo je od Kanade, završilo se pobedom protiv Brazila u meču za zlato. Neverovatan uspeh celog tima, na čelu sa selektorom Danijeleom Santarelijem. Proslavile su to odmah na terenu, a nema sumnje da će tek da proslave kada se vrate u Srbiju. Povratak u Beograd očekuje se u nedelju.