PROSLAVA!

SRBIJO, DOĐI DA PROSLAVIŠ ZLATO SA ODBOJKAŠICAMA: Doček je u Beogradu, devojke su zaslužile podršku!

Autor Nemanja Stanojčić

Doček za srpske heroine u Beogradu večeras u 20 časova.

Doček za zlatne srpske odbojkašice zakazan je za nedelju u 20 časova ispred Skupštine grada Beograda. Srbijo, dođi da zajedno sa heroinama proslaviš ogroman uspeh i osvajanje titule na planetarnom šampionatu. U finalu su pobedile Brazilke i tako odbranile titulu osvojenu pre četiri godine u Jokohami. Devojke su zaslužile da dobiju veliku podršku! One su odradile svoj deo posla, sada je red da za to dobiju podršku.

Zaista je neverovatno šta su sve srpske odbojkašice uspele da ostvare na nedavno završenom takmičenju. Na 12 mečeva ostvarile su 12 pobeda, nisu odustajale ni kada je bilo najteže i kada su morale da prolaze kroz dramu, pet setova, sve to su prevazišle i zasluženo došle do krova sveta. Sve je počelo duelom sa Kanadom 25. septembra, završilo se trijumfom protiv Brazilki 14. oktobra. Skoro mesec dana je trajalo, ali je vredelo. Sada je red da im se za to svi zahvale, dočekom u srpskoj prestonici, sa više hiljada ljudi ispred čuvenog Balkona.

Koliko im sve to znači moglo je da se vidi i odmah posle finala. Zajedno su pevale himnu "Bože pravde", orilo se toliko glasno da je nadjačalo sve mikrofone, pevale su zajedno sa navijačima koji su bili tu da ih bodre. Potom su i svojim izjavama potvrdile koliko im je stalo do svega. Izjave su redom davali selektor Danijele Santareli, MVP Tijana Bošković, pa onda član idealne postave Teodora Pušić, Sara Lozo, Bjanka Buša. "Prelepo, nemam reči, dobili smo svih 12 mečeva. Ova generacija od 2015. godine osvaja medalje na svakom takmičenju, Srbija je poznata kao zemlja odbojke, ali se u poslednjih sedam godina dešava neko čudo. Igramo na visokom nivou, ne gubi se kvalitet, presrećna sam", poručila je Buša. Narode, sada je sve na vama!