SJAJNO!

ITALIJAN PROPRIČAO SRPSKI ZBOG ZLATNIH ODBOJKAŠICA: Selektor na balkonu oduševio masu - "Samo DVE REČI da vam kažem!"

Autor Nebojša Marković

Selektor zlatnih srpskih odbojkašica Danijele Santareli odlično se snašao u "debitantskoj ulozi" na balkonu Skupštine grada Beograda, nakon osvajanja Svetskog prvenstva.

Izvor: Printscreen/RTS

Odbojkašice Srbije napravile su neverovatan podvig u subotu uveče, kada su po drugi put uzastopno postale svetske šampionke! One su u finalu Svetskog prvenstva potpuno razbile Brazil 3:0 i tako potvrdile dominaciju sa svih 12 pobeda na turniru u Holandiji i Poljskoj.

Dan nakon istorijskog uspeha, Srpkinje su stigle u Beograd gde im je prvo bio priređen doček na aerodromu "Nikola Tesla", a u nedelju uveče i na svečanom balkonu Skupštine grada. A tamo je poseban trenutak imao i selektor zlatnih srpskih odbojkašica, Danijele Santareli.

Italijanski stručnjak je ne tako davno preuzeo kormilo odbojkaške selekcije, nakon što je posle 20 godina tu poziciju napustio Zoran Terzić. I odmah na prvom Svetskom prvenstvu, poveo je Srbiju do zlatne medalje i odbrane svetskog trona. Zbog nije ni čudo da je pred beogradskom publikom dobio velike ovacije kada se pojavio na čuvenom balkonu.

"Dobro večer!", rekao je Santareli na srpskom i izazvao oduševljenje među publikom koja je došla da pozdravi veliki uspeh naših odbojkašica.

"Obećavam da ću naredne sezone naučiti još neku reč, kada se ovde vratimo pričaću srpski! Samo hoću da vam kažem dve reči. Mnogo sam mislio o ovom danu kada sam dolazio. Hvala vam na svemu što ste uradili za nbas, ovo je idealan dan za nas", dodao je on, pa istakao:

"Preuzeo sam veliku odgovornost kada sam uzeo ovaj tim, ali znam da su moje devojke neverovatne. Moram da naglasim i veliku podršku stručnog štaba koji je bio tu sa mnom da razmišlja. Znam da nisam savršen, ipak sam Italijan. Ali moj tim me je prihvatio i svaki dan smo zajedno radili, i sve moje zamisli su sprovodile u delo", rekao je pa se oglasio na srpskom još jednom oglasio: "Hvala lepo!"