Istorija

SVET IMA NOVOG ŠAMPIONA - HABIBOV POKOJNI OTAC JE BIO U PRAVU! Najveći u istoriji je naslednika poneo NA RAMENIMA!

Autor Mladen Šolak

Islam Mahačev je novi MMA šampion u lakoj kategoriji

Izvor: Profimedia

Ruski borac Islam Mahačev postao je MMA šampion u lakoj kategoriji (do 70 kilograma), pobedom protiv Brazilca Čarlsa Oliveire, koga je u drugoj rundi primorao na predaju. Borba je održana u Abu Dabiju, gde je krunisan naslednik Habiba Nurmagomedova, koji se penzionisao bez poraza u 29 borbi.

Habib je posle borbe nosio novog šampiona po oktagonu i tamo pred celim svetom odao poštovanje svom naslednikom. Mahačev je u "Itihad areni" savladao Brazilca koji je za sobom imao 11 uzastopnih pobeda. Tim trijumfom je ostvaren plan pokojnog Habibovog oca, Abdulmanapa Nurmagomedova, koji je predviđao da će njegov sin otići u penziju kao šampion, a da će ga naslediti upravo Islam. To se i dogodilo. Pogledajte kako su zajedno slavili.

Mahačev za sobom ima 24 borbe i skor 23-1. Rođen je 1991. u Mahačkali, glavnom gradu Dagestana i takmiči se pod ruskom zastavom. Jedini poraz doživeo je u oktobru 2015. u Hjustonu, u borbi protiv Brazilca Adrijana Martinsa, koji ga je nokautirao. U svim ostalim borbama je pobedio, uključujući i u današnjoj, kojom je postao prvak sveta.