Vaterpolo

HRVATSKI AS KAPITEN PARTIZANA - "BEOGRAD SLIČAN ZAGREBU": U 27. godini otišao u penziju, a onda su pozvali crno-beli!

Autor Mladen Šolak

Partizan ga je pozvao i vratio ga vaterpolu. "Da nije, ja danas ne bih igrao", kaže Lovre Miloš

Izvor: MN Press

Vaterpolisti Partizana ostvarili su u prošlom kolu domaćeg prvenstva pobedu protiv Crvene zvezde, a kapiten crno-belih Lovre Miloš rekao je da svima u timu taj trijumf veoma znači. Bivši reprezentativac Hrvatske bio je kapiten crno-belih u derbiju protiv tima Dejana Savića, a sa četiri gola je bio lider u bazenu. "Potopio" je crveno-belo bele, presudno uticao na konačan rezultat 10:6 za tim sa Banjice, a u razgovoru za "Informer" govorio je o ekipi, pobedi i o životu u Beogradu.

"Lepo mi je u Beogradu, svi su me sjajno prihvatili. S jedne strane je sličan Zagrebu, iako je dosta veći, ali s druge i ne baš. U Beogradu ima sjajnih restorana i cene su povoljnije, ali me nervira gužva", rekao je Lovre.

On je već drugu sezonu član tima sa Banjice, a malo je falilo da se uopšte više ne bavi vaterpolom. Sa 26 godina se povukao, ali je potom poziv crno-belih promenio tu njegovu odluku.

Izvor: MN Press

"Prošle godine sam u 27. godini odlučio da završim karijeru. Došlo je do prezasićenja, jedan od razloga je bio i prenatrpan raspored. U tom momentu sam mislio da se više neću vraćati profesionalnom vaterpolu, ali onda je stigao poziv crno-belih. Da nije, ja danas ne bih igrao vaterpolo. Poklopila se priča, svidela mi se ideja rukovodstva. Beograd je blizu Zagreba, a crno-beli su velikani svetskog vaterpola kao sedmostruki prvaci Evrope", dodao je Lovre.

Miloš je igrao za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Tokiju, a ima i bronzu sa Svetskog prvenstva u Koreji 2019. godine. Sada je potpuno fokusiran na uspeh sa Partizanom. "Meni, a i svima, najvažnije je da ostvarimo ciljeve koje smo sami sebi zacrtali pre početka sezone. To je da igramo u Evropi. Ove pobede, kao protiv Zvezde, koje su malo iznenađujuće jer smo bili autsajderi, treba ostaviti po strani i fokusirati se na ono glavno. Igramo sada kvalifikacije Evrokupa i nismo bez šanse, iako nismo ni favoriti. Imamo dosta povređenih igrača, ali ako odigramo kao protiv Zvezde, onda možemo da se nadamo plasmanu u glavni žreb", rekao je Lovre.