REŠENO

DA LI ĆE FERSTAPEN OSTATI BEZ TITULE U FORMULI 1? Doneta KONAČNA odluka, Hamilton je ovo čekao!

Autor Nemanja Stanojčić

Maks Ferstapen neće ostati bez šampionske titule uprkos kazni za Red Bul.

Izvor: Profimedia

Maks Ferstapen neće izgubiti titulu Formule 1 osvojenu prošle sezone. FIA je donela konačnu odluku i neće izgubiti poene, ali će Red Bul novčano biti kažnjen sa milionskim iznosom. Nadao se Luis Hamilton da bi moglo da bude drugačije i da bi titula ipak mogla da "pređe" u njegovo vlasništvo, ali se to na kraju neće dogoditi. Podsetimo, Maks je u poslednjem krugu posle prave drame pretekao Luisa i tako stigao to prvog trofeja u najbržem cirkusu na svetu.

"Red Bul" je zbog prekoračenja budžeta kažnjen sa sedam miliona funti i imaće manje vremena za testiranje bolida za narednu sezonu što bi moglo da ih košta u 2023. godini. Oni su posle prvobitne kazne razmatrali pravo žalbe, hteli su da ulože protest, ali bi onda rizikovali još više i doveli bi u problem Ferstapena i titulu, pa su odlučili da ipak prihvate astronomsku kaznu. Već su to delom i nadoknadili, jer je i ove sezone Maks šampion.

Oglasili su se i zvaničnici FIA saopštenjem. "Posle istrage utvrđeno je da ne postoji nikakav dokaz da je Red Bul uradio bilo šta na nepošten način, u lošoj veri ili sa namerom da nekoga prevari. Moraće da plate kaznu od 7 miliona funti mesec dana od momenta konačne i zvanične odluke", navodi se u tekstu. Podsetite se i kako je Maks došao do titule: